Cooperativa 1

La Cooperativa d’Artesa és una societat cooperativa de primer grau que fou fundada l’any 1958 per 82 socis, amb l’objectiu inicial de cobrir diferents serveis com la venda d’adobs, llavors i productes fitosanitaris, un molí de pinso i un celler. Aquestes activitats comercials i industrials han suposat la columna vertebral de la Cooperativa i, posteriorment, n’han sorgit altres a mesura que la demanda dels socis ha provocat la creació de noves seccions i l’ampliació i perfeccionament dels serveis per cobrir  totes les necessitats.

La peça fonamental de tota la Cooperativa ha estat la fàbrica de pinsos compostos. La primitiva instal.lació es va transformar en una fàbrica durant l’any 1980 per tal de poder donar resposta al creixement de l’activitat ramadera de la comarca, principalment de bestiar porcí. A causa de l’increment d’explotacions ramaderes durant la dècada dels 90, es va construir una nova fàbrica de pinsos a la zona industrial del Polígon El Pla d’Artesa de Segre i un magatzem de matèries primes.

Durant el mes de juliol de l’any 1995, es va començar a produir pinso a les noves instal.lacions. Posteriorment, el celler del vi i la porgadora de cereals s'ha traslladat a la zona industrial, on també hi ha una benzinera i un rentador de cotxes. 

Actualment, al domicili social de la Cooperativa, que és l'antiga ubicació de la fàbrica de pinsos (Avda. Eduard Maluquer, 9 d’Artesa de Segre), és on es centralitza tota l’activitat d’administració. També hi ha una botiga de productes agrícoles i ramaders, un magatzem i un  supermercat.

Cooperativa d’Artesa aglutina una bona part de l’activitat agropecuària de la comarca de La Noguera i també de les comarques limítrofes. És un pilar essencial en el desenvolupament econòmic i social de la zona i actualment compta amb 1137 socis.

Cooperativa d’Artesa manté el creixement de l’activitat i, per aquest motiu, té previst la realització de diverses inversions d’ampliació de la fàbrica, així com també la construcció d’un magatzem i un assecador de panís.

Cooperativa d’Artesa participa també en altres societats que són: LA ROURERA SLU, destinada a les integracions de bestiar porcí i a la producció, AGROCAMP ARTESA CORREDORIA D’ASSEGURANCES SLU, que es dedica a l’activitat de corredoria d’assegurances i GESTIÓ DE FEMS I PURINS SL, dedicada a la gestió dels residus ramaders. 

Cooperativa 2


Noticies

Avisos actualitat - Secció Agrària

El passat 11 de gener, finalitzava el termini per sol.licitar un ajut temporal excepcional al sector porcí no integrat. L'objectiu era pal·liar, entre altres, els efectes de la guerra d'Ucraïna. Per exemple, la pujada de preus de primeres matèries. Durant la primavera es van començar a resoldre els expedients. Des d'Agrocamp, hem tramitat 23...

Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 28 de setembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí

Celler Montsec estarà present aquest dissabte a la Festa del Vi de Lleida, en el marc de les Festes de Tardor

Aquest proper cap de setmana, se celebren les Festes de Tardor de Lleida. Dins dels actes que es duran a terme, al Mercat del Pla, tindrà lloc la Festa del Vi, amb degustació de gastronomia local i de vins DO Costers del Segre. Celler Montsec també hi tindrà una parada, on oferirà les seves especialitats. En total, hi participaran 13 cellers i 7...

Auditories externes favorables a les nostres explotacions bovines

Aquest mes de setembre, hem finalitzat de manera favorable la totalitat d'auditories externes a les nostres explotacions bovines. L'objectiu és mantenir el certificat oficial de benestar animal. Esperem rebre el certificat oficial durant les properes setmanes. Vetllar per la salut dels animals és un ferm compromís per part de la nostra cooperativa.   ...