Cooperativa 1

La Cooperativa d’Artesa és una societat cooperativa de primer grau que fou fundada l’any 1958 per 82 socis, amb l’objectiu inicial de cobrir diferents serveis com la venda d’adobs, llavors i productes fitosanitaris, un molí de pinso i un celler. Aquestes activitats comercials i industrials han suposat la columna vertebral de la Cooperativa i, posteriorment, n’han sorgit altres a mesura que la demanda dels socis ha provocat la creació de noves seccions i l’ampliació i perfeccionament dels serveis per cobrir  totes les necessitats.

La peça fonamental de tota la Cooperativa ha estat la fàbrica de pinsos compostos. La primitiva instal.lació es va transformar en una fàbrica durant l’any 1980 per tal de poder donar resposta al creixement de l’activitat ramadera de la comarca, principalment de bestiar porcí. A causa de l’increment d’explotacions ramaderes durant la dècada dels 90, es va construir una nova fàbrica de pinsos a la zona industrial del Polígon El Pla d’Artesa de Segre i un magatzem de matèries primes.

Durant el mes de juliol de l’any 1995, es va començar a produir pinso a les noves instal.lacions. Posteriorment, el celler del vi i la porgadora de cereals s'ha traslladat a la zona industrial, on també hi ha una benzinera i un rentador de cotxes. 

Actualment, al domicili social de la Cooperativa, que és l'antiga ubicació de la fàbrica de pinsos (Avda. Eduard Maluquer, 9 d’Artesa de Segre), és on es centralitza tota l’activitat d’administració. També hi ha una botiga de productes agrícoles i ramaders, un magatzem i un  supermercat.

Cooperativa d’Artesa aglutina una bona part de l’activitat agropecuària de la comarca de La Noguera i també de les comarques limítrofes. És un pilar essencial en el desenvolupament econòmic i social de la zona i actualment compta amb 1137 socis.

Cooperativa d’Artesa manté el creixement de l’activitat i, per aquest motiu, té previst la realització de diverses inversions d’ampliació de la fàbrica, així com també la construcció d’un magatzem i un assecador de panís.

Cooperativa d’Artesa participa també en altres societats que són: LA ROURERA SLU, destinada a les integracions de bestiar porcí i a la producció, AGROCAMP ARTESA CORREDORIA D’ASSEGURANCES SLU, que es dedica a l’activitat de corredoria d’assegurances i GESTIÓ DE FEMS I PURINS SL, dedicada a la gestió dels residus ramaders. 

Cooperativa 2


Noticies

Resultat de la recollida selectiva de productes fitosanitaris

La setmana passada, vam participar al projecte de recollida selectiva de productes fitosanitaris d'explotacions agràries, impulsat per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. És un projecte al qual s'hi han adherit diferents cooperatives arreu del territori. A casa nostra, es van recollir entre 600 i 700 litres, amb l'aportació...

Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 29 de febrer de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí

Xerrada-debat i exposició durant la setmana del 8 de març

Al llarg de la setmana vinent, comptarem amb l'exposició "Lleida, terra de dones transformadores", impulsat per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida. És un treball per visibilitzar la transformació de les dones al món rural, a través de diferents projectes d'emprenedoria. A casa nostra, l'exposició es...

Jornada tècnica a Alfarràs sobre conreus herbacis amb menys necessitat d'aigua

La jornada tècnica tindrà lloc aquest proper dijous, 29 de febrer de 2024, a partir de les 11.15h, a l'Escola Agrària d'Alfarràs. Podeu consultar el cartell de la jornada clicant AQUÍ