Cooperativa 1

La Cooperativa d’Artesa és una societat cooperativa de primer grau que fou fundada l’any 1958 per 82 socis, amb l’objectiu inicial de cobrir diferents serveis com la venda d’adobs, llavors i productes fitosanitaris, un molí de pinso i un celler. Aquestes activitats comercials i industrials han suposat la columna vertebral de la Cooperativa i, posteriorment, n’han sorgit altres a mesura que la demanda dels socis ha provocat la creació de noves seccions i l’ampliació i perfeccionament dels serveis per cobrir  totes les necessitats.

La peça fonamental de tota la Cooperativa ha estat la fàbrica de pinsos compostos. La primitiva instal.lació es va transformar en una fàbrica durant l’any 1980 per tal de poder donar resposta al creixement de l’activitat ramadera de la comarca, principalment de bestiar porcí. A causa de l’increment d’explotacions ramaderes durant la dècada dels 90, es va construir una nova fàbrica de pinsos a la zona industrial del Polígon El Pla d’Artesa de Segre i un magatzem de matèries primes.

Durant el mes de juliol de l’any 1995, es va començar a produir pinso a les noves instal.lacions. Posteriorment, el celler del vi i la porgadora de cereals s'ha traslladat a la zona industrial, on també hi ha una benzinera i un rentador de cotxes. 

Actualment, al domicili social de la Cooperativa, que és l'antiga ubicació de la fàbrica de pinsos (Avda. Eduard Maluquer, 9 d’Artesa de Segre), és on es centralitza tota l’activitat d’administració. També hi ha una botiga de productes agrícoles i ramaders, un magatzem i un  supermercat.

Cooperativa d’Artesa aglutina una bona part de l’activitat agropecuària de la comarca de La Noguera i també de les comarques limítrofes. És un pilar essencial en el desenvolupament econòmic i social de la zona i actualment compta amb 1137 socis.

Cooperativa d’Artesa manté el creixement de l’activitat i, per aquest motiu, té previst la realització de diverses inversions d’ampliació de la fàbrica, així com també la construcció d’un magatzem i un assecador de panís.

Cooperativa d’Artesa participa també en altres societats que són: LA ROURERA SLU, destinada a les integracions de bestiar porcí i a la producció, AGROCAMP ARTESA CORREDORIA D’ASSEGURANCES SLU, que es dedica a l’activitat de corredoria d’assegurances i GESTIÓ DE FEMS I PURINS SL, dedicada a la gestió dels residus ramaders. 

Cooperativa 2


Noticies

Junta General Ordinària de socis - Gestió de Fems i Purins - 9 DE JUNY

La propera JUNTA GENERAL ORDINÀRIA DE SOCIS de la societat Gestió de Fems i Purins SL tindrà lloc: Divendres, 9 de juny 19:00h  Av. Eduard Maluquer, 9 - Artesa de Segre - sala d'actes Posteriorment, a les 20:00h, es durà a terme una xerrada tècnica:  "Novetats relacionades amb la gestió de les dejeccions ramaderes i...

Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les cobertures per fenòmens atmosfèrics i danys elèctrics. Llegeix l'article clicant AQUÍ

Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 25 de maig de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí

Un any més, Celler Montsec present al "Dvins" d'Agramunt

Celler Montsec assistirà, un any més, a la Mostra de Vins i Caves de Proximitat "Dvins" d'Agramunt, que se celebra aquest proper dissabte 27 de maig i que, enguany, arriba a la seva IX edició. Hi haurà música en directe, gastronomia, activitats i representació de 24 bodegues, cellers i elaboradors de la DO Costers del...