Jornada difusió nova PAC

Aquest proper dijous, 22 de desembre, a la sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre, durem a terme una xerrada sobre la nova PAC. 

Consulteu el programa clicant AQUÍ


Nou curs en preparació: Benestar Animal en porcí

Us informem que estem preparant un nou curs de Benestar Animal en porcí. Les persones que hi estigueu interessades, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Aquesta formació és obligatòria per a qualsevol persona que treballi en una explotació porcina.


Presentació del vi "Bellpuig" a Os de Balaguer

Celler Montsec ha participat, aquest passat cap de setmana, a la XII edició de la Fira de la Suca o de les Aspres, celebrada a Os de Balaguer. Ho ha fet presentant el vi Bellpuig, elaborat conjuntament amb el Monestir de les Avellanes.

Més informació sobre el vi "Bellpuig"


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Divendres, 9 de desembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 1 de desembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Premiats i premiades als IV Premis Espinjoladors i Espinjoladores de l'any 2022

Celler Montsec i la revista local La Palanca van fer entrega, aquest passat divendres 25 de novembre, dels premis Espinjoladors i Espinjoladores de l’any. Un guardó que premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2022.

CATEGORIA JOVE (2 premis):
Equip de bàsquet infantil femení del CENG. Per guanyar el Campionat de Catalunya Interterritorial de bàsquet de la temporada 2021/2022, després de vèncer el Barça a la final. (Entrega el premi: Sra. Maricel Segú Peralba, coordinadora de la Direcció General de Joventut a Lleida i alcaldessa de Foradada). 
Grup de 8 alumnes de Batxillerat de l’Institut Els Planells. Per obtenir una qualificació de 9 o més a les Proves d’Accés a la Universitat en el curs 2021/2022, després de superar també el Batxillerat amb qualificacions excel·lents. (Entrega el premi: Sr. Lluís Sodevila Cuadrat, alcalde d’Alòs de Balaguer).

CATEGORIA INDIVIDUAL:
Francesc Guillaumet i Pijuan. Per dirigir amb èxit el diari La Manyana, degà de la premsa lleidatana, on sovint hi podem llegir interessants i acurats articles sobre Artesa de Segre i Comarca. (Entrega el premi: Sr. Miquel Plensa Martínez, president del Consell Comarcal de la Noguera).

CATEGORIA COL·LECTIVA (2 premis):
Club Esportiu Artesa de Segre. Pels seus 100 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors de futbol, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu de Catalunya. (Entrega el premi: Josep Soldevila Caba, gerent de la Cooperativa d’Artesa de Segre).
Orfeó Artesenc. Pels seus 50 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors del cant, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu de Catalunya. (Entrega el premi: Sr. Xavier Terré Boliart, vicepresident del Consell Comarcal de la Noguera i alcalde de Vilanova de Meià)

CATEGORIA D’HONOR:
Joan Caubet i Feliu. Pels seus 40 anys de voluntariat al capdavant de l’associació de Protecció Civil, amb total implicació i predisposició en les tasques de servei a la comunitat. (Entrega el premi: Srta. Maria Cusola Aumedes, alcaldessa d’Artesa de Segre).

CATEGORIA COOPERATIU:
 Josep Pedrós i Vilaseca. Pel seu compromís i dedicació a la Cooperativa d’Artesa de Segre, on ha treballat amb rigor i estima cap a la casa i per la professió. (Entrega el premi: Josep Trepat Armengol, president de la Cooperativa d’Artesa).

EI premi rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp. En aquesta nova edició s’han mantingut les 5 categories de l’any passat: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperatiu.

Enguany, la festa s’ha pogut tornar a dur a terme amb normalitat, després de dos anys de restriccions per la pandèmia. S’ha celebrat a la sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre. En el marc de la celebració, també s’ha realitzat el Sorteig de la Bota d’Or entre totes les entitats culturals, socials i esportives del municipi d’Artesa, que ha anat a parar per l'Associació L'Alternativa d'Artesa de Segre. Es tracta d’una bota de vi de 125 litres o el seu equivalent en vi embotellat.

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any compten amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 24 de novembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 17 de novembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Visita a la fira ramadera EuroTier de Hannover

Aquesta setmana, visitem la fira Eurotier Trade Fair, que es duu a terme a Hannover (Alemanya), del 15 al 18 de novembre. Està especialitzada en ramaderia i compta amb una gran participació d'empreses internacionals, ja que s'hi presenten les novetats existents al mercat dins d'aquest sector.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 10 de novembre de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí