Ja tenim fotografia guanyadora d'un tast de vins en catamarà pel Congost de Montrebei

La Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre ha organitzat, per quart any consecutiu, el Concurs Fotografies amb DO. Un concurs que destaca el món del vi en el seu conjunt, valorant especialment la seva vinculació amb les lletres, la lectura i, sobretot, amb el territori de la DO Costers del Segre, subzona d'Artesa de Segre. 

Des de la Cooperativa d'Artesa de Segre i el Celler del Montsec, hem col·laborat amb aquest certamen oferint un premi a la fotografia relacionada amb els nostres vins i vinyes amb més likes al compte d'Instagram de la mateixa Biblioteca, que és a la xarxa social on s'han anat publicant totes les fotografies. El termini per presentar les obres va finalitzar el passat 22 de febrer i, per tant, ja es coneix la foto guanyadora, l'autor/a de la qual s'emportarà un tast de vins en catamarà pel Congost de Montrebei.

Cliqueu aquest enllaç per veure la fotografia guanyadora

(Títol: Ens fem un garbuix? Autors: Núria Serradell i Benjamí Llobet)

 

 


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les Assegurances de Salut.

Llegeix tot l'article clicant AQUÍ


Consulta la Newsletter d'aquest mes de febrer

Clica aquí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 18 de febrer de 2021

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


S'inicia la campanya de la DUN 2021

Us informem que des del passat 1 de febrer s'ha iniciat el període per demanar la DUN 2021. El termini finalitzarà el proper 30 d'abril. Com ja sabeu, des de la Cooperativa d'Artesa de Segre us podem ajudar a tramitar aquest ajut agrari.  Tingueu en compte els següents requeriments:

- Amb data de l'any 2020, heu de tenir amb factura els ingressos agraris o ramaders (collita de cereal, palla, porcs, vedells, ametlles o olives). 

- Els ingressos han de ser iguals o superiors al 25% de l'import total que heu cobrat de la DUN durant el mateix any 2020. 

- El DARP, ara, no envia cap carta ordinària. Per això, heu de facilitar-nos un correu electrònic que consulteu habitualment.

- En el cas de les societats, per tramitar l'ajut agrari, necessitem també l'import dels ingressos bruts agraris, ramaders i subvencions de la DUN, de l'exercici del 2020.


Contractació de l'Assegurança de cereal per a pedra i foc, a partir de l'1 de març

A partir del proper 1 de març de 2021 s'obra el termini per contractar l'assegurança de cereal per a PEDRA i FOC. En el cas del cereal d'hivern, es pot contractar la pòlissa fins el 15 de juny i, en el cas del cereal de primavera, el termini finalitza el 31 de juliol.

Consulta les opcions que tenen ara aquelles persones que ja van contractar l'assegurança integral a l'hivern, clicant aquí.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 11 de febrer de 2021

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


A partir del proper 21 de febrer, queda prohibida l'aplicació de purins en vano o ventall

A partir del proper diumenge 21 de febrer queda totalment prohibida l'aplicació de purins amb vano o ventall, tal com recull el decret 153/2019 del DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya). En el següent enllaç podeu consultar informació més detallada sobre la nova normativa: bit.ly/aplicaciópurins
A partir d'ara, l'aplicació de purins, ja sigui amb cisterna remolcada per tractor o amb camió, s'ha de fer amb mànegues o injectors.

Tingueu en compte que a partir de la mateixa data, el 21 de febrer, també és obligatori l'ús de conductímetres a les cisternes per estimar la concentració de nitrogen dels purins. Podeu consultar més informació al següent enllaç: bit.ly/conductímetrealacisterna

Quedem a la vostra disposició per resoldre dubtes i consultes: gfp@coopartesa.com


Celler del Montsec participa en un tast online organitzat per DO Costers del Segre

Celler del Montsec va participar, aquest passat dimarts, al tast online "Les novetats en els vins", organitzat per la Denominació d'Origen Costers del Segre, en col·laboració amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputacó de Lleida. 

De la mà del nostre director comercial i sommelier, Jaume Gaspà, per part del celler de la Cooperativa d'Artesa de Segre es va presentar "La Montsec", monovarietal de Sauvignon Blanc del Montsec, anyada del 2019, de gust intens i elegant. Els altres cellers participants en el tast van ser Castell de Remei, Raimat, Costers del Sió, Celler Purgatori i Solana Roivert.

El tast online va tenir lloc en el marc del Cicle Polièdric, un cicle que posa en valor les característiques de les diferents regions i vins de la DO Costers del Segre, des de la perspectiva i l'experiència dels propis cellers, que actuen de prescriptors. Els dos primers tastos del cicle van explicar la singularitat dels Cellers d'Altura i la dels Petits Productors. 


Assessorament en fertilització i llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats

Des de fa un temps, El DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya), obliga a disposar d'un assessorament en fertilització en determinades explotacions agrícoles. Pots consultar els supòsits establerts per determinar si la teva explotació requereix aquest assessorament al següent enllaç: bit.ly/assessoramentfertilització
En aquest sentit, us informem que des de la Cooperativa d'Artesa de Segre comptem amb un equip de tècnics acreditats pel DARP que poden dur a terme aquest assessorament en fertilització.                        

D'altra banda, us recordem que per tramitar diferents ajudes agràries, cal tenir al dia el llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats (tant els minerals com els orgànics). Des de la Cooperativa us podem ajudar en l'elaboració d'aquest document o assessorar en cas de dubtes. 

Finalment, comunicar-vos que als diferents centres d'Artesa de Segre, Isona, Suterranya i Torà podeu trobar els productes habituals per nodrir els vostres camps, així com també productes d'alliberació lenta. 

Estem al vostre servei.