Posada en marxa d'un nou Centre de Gestió

Des del passat mes de novembre, Gestió de Fems i Purins SL (societat participada per Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL), ha posat en marxa un Centre de Gestió format per superfície agrícola de diferents terres, amb l’objectiu de gestionar dejeccions ramaderes procedents d'explotacions diferents, dins d'aquesta mateixa àrea que forma el centre.

La iniciativa es va prendre després de la publicació del nou decret 153/2019, en el que es dissolen els Plans Col·lectius a través dels quals fins ara es gestionaven aquestes dejeccions ramaderes. Des de GFP, es volia preservar la unitat que donaven aquests Plans Col·lectius, ja que milloraven el rendiment de les terres i permetien optimitzar recursos.

Des del nou Centre de Gestió, ara, es fa un assessorament en fertilització a totes les terres que formen part del centre i, en el moment de realitzar la planificació d’aquesta fertilització i la conseqüent aplicació de dejeccions ramaderes, es treballa amb nous criteris d’eficiència. Per exemple, a l’hora d’optimitzar les rutes o disminuir els costos de transport. Cal remarcar que totes les dejeccions ramaderes que s’estan gestionant en l’actualitat, es fan d’acord amb el que estableix el decret abans esmentat.

A mig termini, es preveu la construcció d’una planta de tractament de purins, que permetrà gestionar una part important de les dejeccions ramaderes de les granges de la nostra zona.


Servei amb normalitat, malgrat la nevada generalitzada

Magrat la nevada que ha caigut aquest passat cap de setmana de forma generalitzada i que ha provocat força afectacions en la mobilitat per camins i carreteres a molts punts del nostre entorn, a la Cooperativa d'Artesa de Segre treballem amb normalitat, sense interrompre el servei als nostres socis i clients.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 07 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí

 


Presentació Balanç de Nitrogen en Granja (BNG)

Us informem que s’ha modificat la forma de calcular la producció real de nitrogen de les explotacions ramaderes porcines. A continuació, trobareu informació més detallada sobre la manera de procedir de cara a l'any vinent:

Més informació


Consulta la Newsletter d'aquest mes de desembre

Clica aquí


Instal·lació d'una segona línia de càrrega a la Fàbrica

Amb la recent instal·lació d'una segona línia de càrrega a la fàbrica, hem augmentat la capacitat de servir pinso a socis i clients. Aquesta és una altra de les millores que s'han dut a terme durant el període 2019-2020, amb l'objectiu de modernitzar i adaptar les nostres instal·lacions per donar cobertura a noves necessitats. 

També s’han instal.lat 12 noves cel.les de càrrega a granel, el que permet incrementar la capacitat d’emmagatzematge de producte acabat,  així com la comercialització del producte final amb millors marges i menys costos energètics. També s’ha reduït la generació de residus, i ha permès fabricar nous pinsos, entre ells els ecològics.

L’import de la inversió ha estat de 812.992 euros. Aquesta inversió ha rebut una ajuda del Feader 2017.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 17 de desembre de 2020 

Consulta els preus del sector porcí


Celler Montsec i la revista La Palanca entreguen els premis Espinjolador de l'any

Celler Montsec  i la revista local La Palanca han fet entrega, per segon any consecutiu, dels premis Espinjolador de l’any. Un guardó que premia, en quatre categories, personalitats o entitats que han destacat al llarg de l’any, en aquest cas del 2020. Han de ser persones vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi.

EI guardó rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp.

En aquesta segona edició, els guanyadors han estat els següents:

Categoria individual: Consellera de Cultura, Àngels Ponsa i Roca. Premiada per la seva trajectòria social i política al servei del país, que l’ha portada a ser nomenada recentment consellera de Cultura a la Generalitat de Catalunya.

Categoria col·lectiva: CENG Artesa de Segre, Club de bàsquet. Premiat per la celebració del seu 40è aniversari durant la temporada 2019-2020 i per haver contribuït a inculcar les valors propis de l’esport a molts infants i joves.

Categoria d’honor: Antoni Borrell Pujol, pintor i escultor. Premiat per ser un artista plàstic molt complet i polifacètic i per la seva contribució a la dinamització cultural del nostre territori.

Categoria Cooperatiu: Antoni Amigó i Pons, viticultor. Premiat per ser el soci viticultor més antic de la Cooperativa d’Artesa de Segre i per haver contribuït a la recuperació del conreu de la vinya al nostre territori.

Els premis Espinjolador de l’any s’emmarquen en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, una festa que va impulsar Celler Montsec l’any passat per primera vegada, amb l’objectiu de posar en valor el vi que es produeix en aquesta zona. Alhora, crear sinergies positives i fer de nexe d’unió entre productors locals, artesans, restauradors, elaboradors de proximitat...etc.

En aquest sentit, també es va crear el sorteig de la Bota d’Or, una bota de vi novell de 125 litres, sortejada entre totes les entitats socials i esportives del municipi d’Artesa de Segre. El 2n i el 3r premi s’emporten un lot de vi del Celler Montsec.

Els afortunats d’enguany d’aquest sorteig de caire més local han estat:

- 1r premi: Càritas Parroquial d’Artesa de Segre

- 2n premi: Associació d’Amics Font Freda de Montargull

- 3r premi: Grup Cultural i Recreatiu d’Alentorn

Malauradament, la festa no s’ha pogut dur a terme aquest 2020 per les restriccions sanitàries. De tota manera, sí que s’ha mantingut l’entrega dels premis Espinjolador de l’any i el sorteig de la Bota d’Or, per tal de donar-los continuïtat, i que s’ha fet de manera individual per a cada guanyador. Esperem que l’any vinent puguem tornar a celebrar una nova edició de l’Espinjola’t amb normalitat. Els premis Espinjolador de l’any i el sorteig de la Bota d’Or compten, també, amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.


Visita del grup de batxillerat tecnològic de l'INS Els Planells

Aquest matí, hem rebut el grup de batxillerat tecnològic de l'INS Els Planells d'Artesa de Segre. Acompanyats pel director d'operacions de la Cooperativa d'Artesa, Moisès Palau, han visitat l'assecador de cereals i part  de la fàbrica de pinsos, ambdues instal·lacions situades al complex del Polígon Industrial el Pla. Molt contents de rebre alumnes amb ganes d'aprendre!


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 10 de desembre de 2020

Consulta els preus del sector porcí