Cultius experimentals per estudiar l'afectació del canvi climàtic

Aquests dies, treballem en diferents camps de prova que tenim en marxa. Per exemple, fent control de males herbes als cultius ecològics de llenties. Un dels conreus està ubicat a Oliola i el seu estudi es duu a terme juntament amb el servei de fertilització de @ruralcat.gencat.cat i la @universitatdelleida.

Volem comprovar l'adaptació i la resistència de diferents cultius tradicionals al canvi climàtic. La recerca és clau per avançar en l'optimització de la terra i les varietats per cultivar.
 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 11 de maig de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Avisos actualitat - Agrocamp Artesa Corredoria d'Assegurances

Us informem que, donada la situació de sequera que ens afecta i que està provocant un desenvolupament insuficient dels conreus, hem començat a demanar peritació per sinistre de SEQUERA en assegurances de conreus herbacis contractades a l'hivern (integrals).

Si teniu cultius afectats per aquest motiu, us podeu posar en contacte amb nosaltres per telèfon o bé per correu electrònic. Des d'Agrocamp-Agroseguro, farem la comunicació i, posteriorment, els pèrits es posaran en contacte amb vosaltres per visitar els conreus.

Per a més informació, estem a la vostra disposició.


Concurs de fotografia: Busquem fotos per la portada del calendari 2024

BASES DEL CONCURS:

1. Qui hi pot participar? Majors de 16 anys.

2. Quina és la temàtica? Fotografies relacionades amb qualsevol de les activitats de la nostra Cooperativa (agrària, ramadera, vinícola...).

3. Quin procediment cal seguir? Enviar les fotografies mitjançant correu electrònic a l'adreça comunicacio@coopartesa.com.

4. Quina és la data límit per enviar les fotografies? El 28 de setembre de 2023.

5. Qui escollirà les fotografies guanyadores? Les fotografies quedaran exposades a partir de la primera setmana d'octubre a l'Agrocentre d'Artesa. Cada una d'elles tindrà un número assignat. La votació de les fotografies guanyadores serà popular. Tothom podrà escollir una fotografia de totes les presentades, indicant en un paper el número de la fotografia i dipositant aquest paper en una urna ubicada al mateix Agrocentre. Les fotografies també es podran veure a través del nostre compte d'Instagram.

6. La votació es tancarà el 27 d'octubre de 2023. A principis de novembre es coneixeran els guanyadors.

7. El fet de presentar les fotografies al concurs, estableix que els guanyadors cedeixen els seus drets d’imatge a la Cooperativa d’Artesa per poder publicar les obres guanyadores a les xarxes socials, degudament identificades, així com per utilitzar-les pel calendari 2024.

8. El premi: un magnífic lot de productes de proximitat.

9. Ens reservem el dret de modificar les bases en cas de necessitat.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 4 de maig de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


En marxa una estació meteorològica a Montmagastre

Hem posat en marxa una estació meteorològica a la zona de Montmagastre. Des d'aquest divendres, ja es podran consultar els diferents valors climatològics a la nostra web, així com també veure les dades d'altres estacions meteorològiques properes. 

Trobareu aquesta informació a l'apartat de METEO, al menú superior.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 13 d'abril de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Assistim a l'entrega dels premis PITA i Ruralapps 2022

Ahir al vespre, 26 d'abril, vam assistir a l'entrega dels premis PITA i Ruralapps 2022, que es va dur a terme a Manlleu (Osona). La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va presidir l'acte. Tot i que no hem estat guanyadors, ECO Artesa forma part de la memòria d'aquesta edició, ja que va presentar candidatura amb el projecte "Cultiu de varietats sostenibles i adaptades al terreny per revitalitzar l'agricultura del territori".

Aquests premis valoren la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari amb el reconeixement a les empreses agràries, l’agroindústria i els joves amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos i alhora garanteixin beneficis econòmics, de qualitat, d’ergonomia i de seguretat i sostenibilitat de les produccions.


Jornada de camp sobre maneig i fertilització en cultius extensius

Aquest proper dijous, dia 27 d'abril, es durà a terme una jornada de camp sobre maneig i fertilització en cultius extensius. La Cooperativa d'Artesa de Segre hi participa mitjançant la formació que importarà Roger Berengueres, responsable de producció ecològica.

CONSULTEU EL PROGRAMA CLICANT AQUÍ

 

 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 13 d'abril de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí