Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 30 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


S'inicia la campanya de la DAN 2021

Aquest divendres, 1 d'octubre, s'inicia una nova campanya de la Declaració Anual de Nitrogen (DAN 2021), que s'haurà de presentar abans del 20 de gener de 2022.

En aquesta declaració, hi han de constar les aplicacions de Fertilitzants Nitrogenats realitzades durant el període que va des de l’1 de setembre de 2020 fins al 31 d’agost de 2021.

Des de la Cooperativa d'Artesa de Segre us podem cursar aquest tràmit, que és d’obligada presentació per a totes aquelles explotacions ramaderes i agrícoles de més de 4 hectàrees de secà o més de 3 hectàrees de regadiu. També us podem ajudar a complimentar el Llibre de Gestió de Fertilitzants.

Qualsevol dubte o consulta, poseu-vos en contacte amb nosaltres. 

 


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les empreses de l'Economia Social.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 23 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article sobre l'Agrocentre, punt neuràlgic de la Cooperativa d'Artesa de Segre

L'Agrocentre és lloc de trobada entre socis i tècnics; un espai d'assessorament, de formació i de recollida dels productes essencials per a les explotacions agrícoles i ramaderes.

Llegeix l'article sencer clicant    AQUÍ


Prevenció de la Caudofàgia

Durant aquest estiu, hem dut a terme un procés de revisió interna a les nostres granges. Una part important d'aquesta revisió/avaluació ha estat la prevenció de la Caudofàgia. En aquest sentit, s'han deixat algunes camades sense escuar i el resultat ha estat molt positiu.

  • La normativa vigent (Directiva 2008/120/CE i Recomanació (EU) 2016/336) indiquen que l'escuament no pot practicar-se sistemàticament com a únic mètode de prevenció de la caudofàgia. Només està permès en aquells casos on, havent aplicat els canvis corresponents en el maneig i les infraestructures, aquesta persisteixi. 
     
  • La Caudofàgia és una de les principals causes de decomís als escorxadors, perquè provoca infeccions a la mèdul.la espinal de l'animal.

Recordeu que comptem amb un equip de tècnics i veterinaris que poden atendre els vostres dubtes i consultes.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 16 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Mesures Tècniques Disponibles (MTD) obligatòries per a explotacions porcines

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, mitjançant el Reial Decret 306/2020, va establir una sèrie de mesures obligatòries pel sector ramader. Aquestes mesures, que es coneixen com a Millores Tècniques Disponibles (MTD), han de permetre la reducció de les emissions d'amoníac i altres gasos d'efecte hivernacle a les explotacions porcines. 

  • Afecten explotacions o naus existents de més de 120 UGM: Si cal fer modificacions estructurals en aquestes construccions per complir amb les mesures, hi ha temps fins l'1 de gener de 2023. 
     
  • També afecten les naus o basses de nova construcció d'explotacions de més de 120 UGM: Les mesures van entrar en vigor el 14 de febrer de 2020.

El Reial Decret estableix també que cal comunicar a l'administració les MDT's adoptades a les explotacions on sigui obligatòria la seva aplicació. Aquesta comunicació s'haurà de fer entre l'1 de gener de 2022 i l'1 de març de 2022

Som conscients que aquesta informació és força complexa. Per això, us hem preparat el document que trobareu clicant el següent enllaç: bit.ly/MTDexplotacionsporcines

I quedem com sempre a la vostra disposició per ajudar-vos en tots els tràmits necessaris, així com també per resoldre dubtes o consultes.


Canvi horari a les oficines

A partir d'aquest dilluns, 13 de setembre, les oficines de la Cooperativa d'Artesa de Segre recuperen l'horari d'atenció al públic de 8:00h a 17:00h. 

Restem a la vostra disposició.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 9 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí