Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les empreses de l'Economia Social.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 23 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article sobre l'Agrocentre, punt neuràlgic de la Cooperativa d'Artesa de Segre

L'Agrocentre és lloc de trobada entre socis i tècnics; un espai d'assessorament, de formació i de recollida dels productes essencials per a les explotacions agrícoles i ramaderes.

Llegeix l'article sencer clicant    AQUÍ


Prevenció de la Caudofàgia

Durant aquest estiu, hem dut a terme un procés de revisió interna a les nostres granges. Una part important d'aquesta revisió/avaluació ha estat la prevenció de la Caudofàgia. En aquest sentit, s'han deixat algunes camades sense escuar i el resultat ha estat molt positiu.

  • La normativa vigent (Directiva 2008/120/CE i Recomanació (EU) 2016/336) indiquen que l'escuament no pot practicar-se sistemàticament com a únic mètode de prevenció de la caudofàgia. Només està permès en aquells casos on, havent aplicat els canvis corresponents en el maneig i les infraestructures, aquesta persisteixi. 
     
  • La Caudofàgia és una de les principals causes de decomís als escorxadors, perquè provoca infeccions a la mèdul.la espinal de l'animal.

Recordeu que comptem amb un equip de tècnics i veterinaris que poden atendre els vostres dubtes i consultes.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 16 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Mesures Tècniques Disponibles (MTD) obligatòries per a explotacions porcines

El Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, mitjançant el Reial Decret 306/2020, va establir una sèrie de mesures obligatòries pel sector ramader. Aquestes mesures, que es coneixen com a Millores Tècniques Disponibles (MTD), han de permetre la reducció de les emissions d'amoníac i altres gasos d'efecte hivernacle a les explotacions porcines. 

  • Afecten explotacions o naus existents de més de 120 UGM: Si cal fer modificacions estructurals en aquestes construccions per complir amb les mesures, hi ha temps fins l'1 de gener de 2023. 
     
  • També afecten les naus o basses de nova construcció d'explotacions de més de 120 UGM: Les mesures van entrar en vigor el 14 de febrer de 2020.

El Reial Decret estableix també que cal comunicar a l'administració les MDT's adoptades a les explotacions on sigui obligatòria la seva aplicació. Aquesta comunicació s'haurà de fer entre l'1 de gener de 2022 i l'1 de març de 2022

Som conscients que aquesta informació és força complexa. Per això, us hem preparat el document que trobareu clicant el següent enllaç: bit.ly/MTDexplotacionsporcines

I quedem com sempre a la vostra disposició per ajudar-vos en tots els tràmits necessaris, així com també per resoldre dubtes o consultes.


Canvi horari a les oficines

A partir d'aquest dilluns, 13 de setembre, les oficines de la Cooperativa d'Artesa de Segre recuperen l'horari d'atenció al públic de 8:00h a 17:00h. 

Restem a la vostra disposició.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 9 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les assegurances per a estudiants.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 2 de setembre de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí