Acord entre Celler Montsec i l'Institut Cooperative du Vin de Toulouges

A principis del mes de juliol, Celler Montsec va signar un acord amb l'Institut Cooperative du Vin, que és una estació enològica situada a Toulouges, al costat de Perpinyà. A banda dels serveis d'analítiques químiques, físiques, etc, en aquesta estació enològica disposen d'un grup de professionals que es dediquen a l'assessorament i acompanyament dels cellers elaboradors. La nostra voluntat és, doncs, fer un pas més en la recerca de la millora de la qualitat del vi, que esperem que es tradueixi en un increment de la rendibilitat del conreu de la vinya. Aquesta col·laboració s'ha valorat arrel de la iniciativa de gestionar directament des de la Cooperativa les vinyes dels socis que ens ho sol·liciten. 

El que farem amb l'institut francès serà qualificar o caracteritzar les vinyes associades a la Cooperativa, analitzant l'evolució de la maduració i les mancances o possibles defectes que puguin aparéixer. Això ens permetrà la correcció d'aquestes mancances per a properes veremes i, de manera immediata, saber per a què ens pot servir el raïm de cada vinya. D'aquesta manera, podrem separar els raïms que són aptes només per elaborar vins joves i els que ens permetran elaborar vins de llarga criança, en base a unes dades empíriques i assessorats per professionals amb molta experiència i coneixements. Això, si ho sabem aprofitar, ens ha de permetre elaborar productes de major qualitat i anar millorant de manera paulatina en cada verema.


Consulta la Newsletter d'aquest mes de juliol

CLICA AQUÍ


Campanya de la sega 2021

La campanya de la sega d'enguany ha estat força condicionada per la climatologia. D'una banda, a principis de primavera, els camps es van veure afectats per gelades i, de l'altra, durant el mes de maig, hi va haver una manca important de precipitacions. A pesar d'aquests contratemps, s'ha aconseguit una producció mitjana i s'ha registrat un increment de preus al mercat respecte temporades anteriors. Aquest fet s'ha traduït en un major rendiment dels cultius, que ha repercutit favorablement als agricultors. 

Aquest 2021, amb el 90% de la sega realitzada, hem emmagatzemat més 3.000 tones de blat i més de 8.000 tones d'ordi. També hem recollit triticale, colza i pèsols. La zona que ha obtingut els millors resultats ha estat la del Pallars.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 15 de juliol de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


La Cooperativa d'Artesa de Segre inicia un procés de revisió interna a les seves granges

La Cooperativa d'Artesa de Segre ha iniciat, aquest mes de juliol, un procés de revisió interna a les seves granges. L'objectiu és assumir tots els requisits que es demanden a les enquestes de bioseguretat (sobre senyalització, desinfecció, controls...). En paral·lel, també s'està revisant que les explotacions tinguin al dia la totalitat dels registres requerits per l'administració, així com la documentació necessària per valorar si s'ha d'actuar per evitar la caudofàgia (mossegar les cues). La intenció de la Cooperativa, a mitjà termini, és preparar aquestes granges per a l'obtenció de la certificació de benestar animal. 

Properament, s'oferirà aquest servei de revisió interna a tots els socis de l'entitat.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 8 de juliol de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


COMUNICAT COOPERATIVA D'ARTESA DE SEGRE

Direcció de la Cooperativa d'Artesa de Segre

Volem agrair a socis, treballadors, proveïdors, empreses locals, particulars i entitats bancàries tots els missatges de suport que hem rebut. El vostre acompanyament ens dóna forces i energies per seguir treballant en el projecte cooperatiu que tenim en marxa i que anem construïnt entre tots i totes, dia rere dia, amb esforç i compromís.

Aprofitem per traslladar-vos també un missatge de tranquil·litat, després de les darreres notícies publicades en alguns mitjans de comunicació. L'activitat de la Cooperativa d'Artesa de Segre continua amb normalitat en totes les seves seccions. 

Sabeu que estem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals o passar per les nostres oficines.


La campanya de recollida de cereals, a bon ritme

A mitjans de juny vam iniciar una nova campanya de collita de cereals a la Cooperativa d'Artesa de Segre. En aquests moments, tots els nostres magatzems de recollida estan treballant a bon ritme. La sega encara no està finalitzada i, per tant, l'activitat s'allargarà encara ben entrat el mes de juliol. Us recordem els horaris d'obertura dels nostres magatzems externs durant aquests dies:

MAGATZEM DE TORÀ: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM DE SUTERRANYA: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM D'ISONA: de 9:00 a 13:00h i de 15:00 a 19:00h (de dilluns a diumenge. Per altres horaris, trucar al telèfon 667583967 - Antonio)

Per qualsevol informació addicional, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals. 


Presentació del projecte ECO Artesa a l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer

El passat divendres 18 de juny, es va dur a terme una presentació del projecte d'ECO Artesa davant de tècnics del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. L'acte, que va tenir lloc a les instal·lacions de l'Escola Agrària de Vallfogona, també va comptar amb l'assistència de l'equip directiu de la mateixa escola, de membres dels Serveis Territorials del DARP a Lleida i de la tècnica-dinamitzadora territorial en producció agroalimentària ecològica a Lleida (PAE).

El motiu és l'aposta de la Cooperativa d'Artesa de Segre també pel sector ecològic, amb diferents projectes en marxa impulsats per la societat ECO Artesa 2058. Per exemple, el cultiu de 170 ha destinades a l'alimentació humana amb diferents varietats: florence aurora, espelta, cigrons, llenties i sègol o bé l'explotació d'algunes granges d'engreix porcí ecològic. L'objectiu és assumir com a propis els reptes actuals de la societat, treballant en sostenibilitat i qualitat alimentària. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 23 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí