Celler Montsec presenta la nova anyada del "Mirapallars" al Montsec

Celler Montsec va presentar, ahir dilluns, la nova anyada del seu particular vi "Mirapallars". L'activitat, que es va dur a terme al tossal que porta el mateix nom que el vi, a la serralada del Montsec, va comptar amb l'assistència de diferents clients i l'equip del celler. La presentació va començar amb una caminada fins al Tossal del Mirapallars. Allí es va fer la cata del vi i, després, un bon esmorzar.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 3 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Cooperativa d'Artesa de Segre participa en un programa de formació per a veterinaris de l'administració pública

La Cooperativa d'Artesa de Segre va participar, aquest passat dimecres, en un programa de formació i actualització per a veterinaris de l'administració pública, vehiculat a través del Servei de Prevenció en Salut Animal. Aquest òrgan forma part de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya. 

El curs, enfocat en la gestió d'alertes sanitàries als sectors boví, porcí i avícola, constava de dues jornades, una de teòrica (que va comptar amb la col·laboració del CRESA, Centre de Recerca en Salut Animal) i una altra de pràctica. En els casos pràctics, es van visitar diferents explotacions ramaderes. 

Així, pel que fa al sector porcí, la sessió pràctica es va dur a terme en una de les granges que gestiona la Cooperativa d'Artesa de Segre i Vicent Carbó, que forma part de l'equip veterinari de la casa, també va exercir com a professor. Durant la sessió, entre altres, es va treballar la presa de mostres, la manera de confirmar una malaltia i el tracte de la bioseguretat a les granges. Posterioment, tots els alumnes van posar en comú les conclusions i valoracions extretes de la formació. L'activitat ha estat molt ben valorada per totes les parts.


Magatzem de recollida de cereals a Suterranya

A banda dels magatzems d'Isona i Torà, la Cooperativa d'Artesa de Segre gestiona un tercer punt de recollida de cereals, situat a Suterranya (Pallars Jussà). En aquest centre també hi ha venta de productes fitosanitaris i adobs i, a més a més, servei d'assessorament a càrrec d'un enginyer agrònom, tres cops la setmana. Podeu contactar amb Suterranya a través del correu electrònic suterranya@coopartesa.com o bé al telèfon 973 296 368.


PLAN RENOVE per a maquinària agrícola

Informem que a partir del proper 15 de juny s'inicia el període per adherir-se al PLAN RENOVE de maquinària agrícola, impulsat pel Ministerio de Agricultura. El termini s'allargarà fins el 15 de setembre.

Abans de sol·licitar l'ajut, cal haver comprat la nova màquina i haver-la registrat al ROMA (Registre Oficial de Maquinària Agrícola) gestionat pel DARP. Aquests dos tràmits es poden cursar a partir de demà, 2 de juny, i fins el 15 de setembre.

Consulta tota la informació clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 27 de maig de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Jornada de camp als cultius ecològics

Tècnics del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya i del PAE (Producció Agroalimentària Ecològica) van visitar, ahir dijous, alguns dels cultius ecològics que estem impulsant des d'ECO Artesa (societat participada per l'Agropecuària d'Artesa de Segre SCCL). Es tracta d'una clara aposta per estudiar la viabilitat i desenvolupar diferents cultius eco, especialment llegums i cereals antics. L'objectiu de la jornada de camp era donar a conéixer aquest projecte i destacar el valor aportat per aquest tipus de conreus tant a l'agricultura com als pagesos, així com també als propis consumidors.


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les assegurances per a maquinària agrícola.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Primers tractaments preventius a la vinya, durant el mes de maig

El cultiu de la vinya pot esdevenir igual d’atractiu que delicat. Que al setembre o principis d’octubre hi pugui haver una bona verema, depèn de molts factors que no sempre estan subjectes al control humà. En aquesta època de l’any (abril, maig, juny...), és quan la vinya floreix. Creix. Però és també el moment en què fongs i plagues comencen a aparèixer (encara que en molts casos els seus efectes nocius no es visualitzin fins més tard, quan el mal ja està fet) i, per tant, cal iniciar ara tractaments preventius per mantenir sans els ceps. La prevenció, doncs, és imprescindible.

Aquests dies, estem començant a actuar contra el Mildiu, el fong més comú. Es desenvolupa entre els 12 i els 15 graus i és gairebé impossible no trobar-lo en les varietats  de vinya comunes, cosa que implica l’aplicació constant de tractaments per aturar el seu desenvolupament. Els mesos més delicats són maig i juny, per les condicions meteorològiques que s’hi registren; ni massa calor, ni massa fred. Tot i això, sempre s’ha d’estar alerta quan plou i després surt el sol, ja que les condicions climàtiques que s’hi produeixen són molt favorables a la proliferació de fongs.


POSSIBLES SOLUCIONS:

Sense intervenció humana, cal tenir present que el vent i les corrents d’aire són els principals enemics dels fongs. A nivell de control humà, el consell principal és tenir la vinya neta i sana en el moment de la floració, ja que si el míldiu arriba a afectar la planta, pot provocar danys importants en la qualitat de la flor, que afectaran irremeiablement i conseqüentment la producció de raïm. En aquest sentit, és recomanable fer tractaments amb sulfat de coure just abans que plogui o just després d’haver plogut, preferiblement al vespre-nit. Quan la temperatura atmosfèrica arriba als 28-30 graus, canviarem de fase climatològica i ja no ens caldrà patir pel desenvolupament d’aquest fong.

A l’Agrocentre trobareu productes eficaços per als tractaments. Demaneu assessorament.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 20 de maig de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí