Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Si aprofiteu per fer algun viatge a l'estranger, ara que arriba final d'any (especialment durant el pont del desembre o els dies de festes), és possible que us preocupi l'assistència mèdica al país de destí, donat que fora de la CEE no hi ha acord amb la Targeta Sanitària Europa i en alguns països les despeses mèdiques són elevades (EEUU i Canadà).

Tenim la solució: una assegurança que cobreix aquesta assistència mèdica per un 1 sol viatge o per diversos viatges. També hi ha opció de contractar una pòlissa anual d'assistència mèdica a l'estranger, específica per a estudiants o que també contempli l'anul·lació.

Si teniu aquesta inquietud i no us decidiu, visiteu-nos sense compromís i viatgeu segurs!


Xerrada "Nous reptes a la producció porcina" a CoopArtesa

La sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre acollirà, el proper dijous 14 de desembre a les 18h, la xerrada "Nous reptes a la producció porcina. Conscienciació i adaptació al marc normatiu vigent", que anirà a càrrec de Carlos Sánchez, cap de secció de vigilància, lluita i control de les Malalties dels Animals (DACC). Seguidament, hi haurà un petit refrigeri. 

La jornada tractarà els següents punts:
- PPA - Bioseguretat
- Nova normativa 1 gener 2024 (vestidors, quarentenes...)
- SIGE (veterinari d'explotació)
- Benestar Animal 2025
- MTD, basses de purí


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 9 de novembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Renovem el manteniment del certificat oficial de benestar animal en vedells

Aquesta setmana, hem obtingut el certificat oficial de benestar animal en vedells. Les auditories externes van concloure el passat mes de setembre. Treballem per la producció sostenible i respectuosa amb els animals.

Pel que fa a les explotacions porcines, seguim fent autocontrols interns i auditories externes per obtenir el manteniment del certificat al 2024. També hem ampliat el certificat oficial 2023 que vam obtenir el passat mes de juliol en 20 granges d'engreix i 4 de mares. Actualment, en la gestió i manteniment del segell de benestar animal treballem amb 219 explotacions d'engreix i 48 de mares.


Balanç campanya de la verema 2023

La verema d'aquest any ha estat marcada per la baixa producció; no s'ha arribat ni a un 20% de la mitjana d'una verema habitual. El raïm s'ha collit molt magre i amb poc suc, amb rendiments d'extracció de menys del 50% (habitualment està a l'entorn del 70-75%). Per altra banda, s'han deixat de collir unes quantes vinyes, a causa de les darreres gelades de l'abril i la sequera posterior. El fred i la sequera persistent dels darrers anys han causat la mort de molts ceps i, per això, durant aquest proper hivern, s'haurà d'arrencar més d'una vinya, ja que el conreu d'aquestes parcel·les serà inviable econòmicament.

La nota positiva ha estat la qualitat del raïm que ha arribat al celler; amb un bon estat sanitari i amb paràmetres òptims de sucres, acidesa, matèria colorant, antocians i polifenols.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 2 de novembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Consulta la Newsletter d'aquest mes de novembre

Consulta la tercera Newsletter de l'any clicant AQUÍ


Agroseguro: balanç assegurança per danys a la vinya

La vinya també ha patit les conseqüències de la sequera persistent, especialment a Catalunya i, en concret, a la nostra zona. A nivell espanyol, per cobertura amb l'Agroseguro, s'han reclamant més de 20.000 hectàrees. Això significa 1 de cada 2 hectàrees assegurades. Els sinistres han estat també per altres causes climatològiques com ara les gelades o la pedra. A casa nostra, els pèrits van passar a principis de setembre, en alguns casos endarrerint la verema que, un any més, va començar abans d'hora.

Per la nostra part, Agrocamp Artesa va tramitar 8 assegurances per danys de vida i, d'aquestes, 5 expedients per sinistre. L'import total percebut pels nostres clients és de 22.251.31€.
 


Participem a la XXV Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs

El passat dijous 19 d'octubre, des de la secció ramadera, vam assistir i col·laborar amb la XXV Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs. La sostenibilitat, el canvi climàtic i l'ECOGAN van ser els temes centrals d'enguany. Agraïm a l'organització la realització d'aquesta trobada. Espais com aquest són necessaris per a l'intercanvi de coneixements. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 19 d'octubre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí