Campanya de la collita 2024

La campanya de la collita 2024 va començar a principis del mes de juny, una mica abans que l'any passat. La pluja caiguda la darrera setmana, però, va fer que la collita s'aturés uns dies. Enguany, durant la primavera, alguns cultius van sofrir afectacions per fred i, això, ha comportat una reducció de la producció. Així, trobem zones amb més o menys collita en funció de la climatologia registrada. En aquests moments, s'està segant principalment ordi i ja es comença a collir blat. D'altra banda, es preveu que la collita en cultius extensius s'iniciï també a setmana vinent.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 13 de juny de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí 


Converses - Ser o no ser pagès - Oriol Picanyol

Us presentem una nova CONVERSA, en aquesta ocasió amb l'Oriol Picanyol, pagès i ramader vocacional del Moianès, client de la Cooperativa d'Artesa. Hi conversem sobre la professió, el context actual de la pagesia i la ramaderia i el futur del sector primari.

Podeu llegir l'article clicant AQUÍ


Davant les altes temperatures de l'estiu, revisiu les vostres explotacions ramaderes

Ara que arriba l'estiu i que, de ben segur, tornarem a registrar temperatures altes, val la pena que reviseu els sistemes de refrigeració i ventilació de les vostres explotacions ramaderes, per tal de reduir l'impacte de la calor i mantenir unes condicions ambientals òptimes.

  • Si teniu dubtes, consulteu el nostre equip veterinari.
  • Assegureu el benestar dels vostres animals.

Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 6 de juny de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí 


Una trentena de persones assisteixen a la jornada tècnica sobre gestió de dejeccions ramaderes

Aquest matí, la sala d'actes ha acollit la jornada tècnica "Gestió de les dejeccions ramaderes per reduir les emissions i l'excés de fòsfor en el sòl", organitzada per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries), el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la mateixa Cooperativa de Segre, en col·laboració amb altres entitats.

Joan Potrony, veterinari responsable de la secció ramadera de la Cooperativa, ha fet l'obertura de la jornada, que compta amb tres ponències a càrrec de tècnics especialitzats. (Míriam Cerrillo, Elena González i Ivet Caballé de l'IRTA i Carlos Cantero de la Unviersitat de Lleida - Agrotecnio).

Agraïm la participació d'una trentena de persones inscrites! Formació és clau per avançar.


Acte de lliurament dels premis PITA 2023

El passat dijous 30 de maig, vam assistir al lliurament dels premis PITA 2023 (Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària) per part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. L'Agropecuària d'Artesa de Segre va quedar finalista en categoria d'empresa agrària, amb el projecte de recuperació de cultius antics sostenibles i resistents a la nostra zona, que té per objectiu contribuir a la viabilitat de l'agricultura al territori i evitar el despoblament rural. Felicitats a tot l'equip, així com també felicitats a les altres candidatures participants, algunes de les quals igualment reconegudes.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 30 de maig de 2024. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí 


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

En aquest article trobareu informació sobre subvencions per afavorir l'autoocupació de joves en el marc del Programa FSE+ (Convocatòria 2024).

Cliqueu l'enllaç per consultar tota la informació bit.ly/subvencionsjovesautonoms


Jornada tècnica sobre gestió de dejeccions ramaderes a CoopArtesa

El divendres 7 de juny, tindrà lloc una jornada tècnica a la sala d'actes de la Cooperativa d'Artesa de Segre; "Gestió de les dejeccions ramaderes per reduir les emissions i l'excés de fòsfor en el sòl".

Consulteu el cartell complet de la jornada, amb els ponents i l'enllaç per cursar la inscripció clicant AQUÍ