La Cooperativa d'Artesa participa en dos Grups Operatius, impulsats per la Generalitat de Catalunya

La Cooperativa d'Artesa de Segre participa en dos grups operatius impulsats per la Generalitat de Catalunya, en el marc del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). En aquest àmbit, un Grup Operatiu està format per diferents persones o empreses vinculades al sector agroalimentari, que tenen interessos comuns i que treballen conjuntament en un projecte d'innovació concret i pràctic. Aquests projectes estan cofinançats per la Unió Europea mitjançant els Ajuts a la Cooperació per a la Innovació (operació 16.01.01 del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022). En aquest sentit, el passat mes de juny es va aprovar el pressupost per a diferents grups operatius, entre els quals hi ha els participats per la Cooperativa d'Artesa:

A) Grup Operatiu 2021
ECOBENESTAR - Estratègies per a la millora de l'eficiència productiva, el benestar animal i la qualitat del producte en producció porcina ecològica

AGROPECUARIA VIGIL PUJOL i AGROPECUARIA D'ARTESA DE SEGRE, com a membres beneficiaris del grup operatiu, juntament IRTA, com a centre tecnològic, estan duent a terme aquest projecte que té per objectiu obtenir estratègies de millora del benestar, l’eficiència productiva i la qualitat del producte final en producció porcina ecològica, abordant dues fases productives com són la maternitat i l’engreix.

Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022

B) Grup Operatiu 2021
LIQUATS - Avaluació de l’ús de varietats autòctones de llegums procedents de l’agricultura ecològica i aplicació de solucions innovadores per tal de reduir-ne el malbaratament

AGROPECUARIA D'ARTESA DE SEGRE, ECOARTESA i HORT DEL SILENCI, com a membres beneficiaris del grup operatiu, juntament amb RESTAURACIÓN COLECTIVA, com a membre no beneficiari, i IRTA, com a centre tecnològic, estan duent a terme aquest projecte que té per objectiu el desenvolupament de productes innovadors a base d’excedents de varietats autòctones de llegums procedents de l’agricultura ecològica.

Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022


Consulta la Newsletter d'aquest mes de juliol

CLICA AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 14 de juliol de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


CoopArtesa assisteix a una visita tècnica sobre llegums en gra a Foradada

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, juntament amb altres organismes, va ser un dels impulsors de la visita tècnica que es va dur a terme ahir a Foradada, amb la vista posada en el cultiu i la comercialització de llegums en gra per a consum humà. Va ser una jornada molt interessant que com a cooperativa vam seguir amb atenció.

Consulteu el cartell amb les ponències clicant AQUÍ


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les reclamacions per retrasos o cancel·lacions de vols aeris. Llegeix l'article clicant AQUÍ


Exit de participació en la Jornada Ramadera del passat 8 de juliol

La Cooperativa d'Artesa de Segre va celebrar, el passat divendres 8 de juliol, una jornada ramadera centrada en el sector porcí. L’acte, dirigit a socis, clients i proveïdors, va comptar amb un seguit de ponències a càrrec de directius de MercoLleida, Grup Vall Companys i la mateixa Cooperativa d’Artesa:

  • “Cost de l’alimentació: reptes i estratègies”, a càrrec de Jaume Coma, Director de Nutrició del Grup Vall Companys
  • “El mercat porcí a 2022: geopolítica i producció”, per part d’en Miquel Àngel Bergés, Director General de Mercolleida
  • “Perspectives del sector porcí”, a càrrec d'Albert Morera, Director General de la Divisió Porcina del Grup Vall Companys
  • “La Cooperativa d’Artesa davant els reptes de present i futur”, per part del gerent de la Cooperativa d’Artesa de Segre, Josep Soldevila

L’objectiu de l’entitat cooperativista era, d’una banda, reunir en una mateixa trobada l’expertesa de diferents empreses del territori vinculades a la ramaderia. De l’altra, fer un anàlisi de la situació actual que viu el sector porcí i plantejar possibles escenaris de futur. L’acte va aplegar més de 100 persones vinculades a la Cooperativa, entre socis, clients, proveïdors i partners importants, com Actel o Vall Companys. La jornada va finalitzar amb un dinar al restaurant Celler de Montsonís.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 7 de juliol de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Assemblea General Ordinària de CoopArtesa

Informe resultats exercici 2021


Obtinguda la certificació de Benestar Animal en porcí

Durant aquest mes de juny, la Cooperativa d'Artesa de Segre ha obtingut la certificació oficial de Benestar Animal Welfair en porcí. En concret, s'han certificat amb aquesta distinció 140 explotacions ramaderes porcines, 133 d'engreix i 7 de mares. L'avaluació ha anat a càrrec de l'empresa SAICA, homologada per l'IRTA i per NEIKER. Les primeres auditories internes es van iniciar el passat mes de desembre i les avaluacions s'han dut a terme durant tota la primavera.

L'obtenció d'aquesta nova certificació en Benestar Animal complementa la que ja vam obtenir la tardor del 2020 (revalidada el novembre de 2021) en explotacions ramaderes de vedells. En aquest cas, l'empresa certificadora va ser ICC, també seguint els paràmetres de l'IRTA. 

Finalment, recordem que l'any 2018, la nostra Cooperativa la ser la primera empresa a ternir tres granges de porcí ecològic certificades amb la màxima qualitat de benestar animal. L'avaluació va anar a càrrec d'ICC, seguint el model d'Interporc.


Trobada entre el Consell Rector de CoopArtesa i la Junta d'Actel

El passat 30 de maig, el Consell Rector de la Cooperativa d'Artesa va rebre la visita de la Junta d'Actel. La trobada va seguir amb un recorregut per totes les instal.lacions de la Cooperativa, inclosa la Fàbrica de Pinsos i el Celler Montsec, situats al Polígon Industrial d'Artesa.