Celler Montsec presenta la nova anyada del "Mirapallars" 2018

Celler Montsec durà a terme, el proper dilluns 7 de juny, la presentació de la nova anyada (2018) del vi "Mirapallars", en un entorn molt especial. L'acte tindrà lloc al mateix tossal del Mirapallars, un dels pics més alts de la serralada del Montsec (1684 m). La presentació s'acompanyarà amb un tast de vi i un petit refrigeri. Tots els interessats en assistir-hi poden inscriure's prèviament al següent enllaç:

https://cellermontsec.com/ca/inscripcions-mirapallars 


Inspecció d'equips d'aplicació de fitosanitaris a Isona i Suterranya

Us recordem l'obligació de registre i inspecció d'equips d'aplicació de fitosanitaris, vigent des del 2011. La majoria d'aquests equips ja han passat la inspecció, però encara queda un 25% que no, possiblement perquè són equips en desús que encara no s'han donat de baixa.

Els agents rurals, de cara l'any vinent, intensificaran els controls entre tots els equips inscrits al ROMA (Registre Oficial de Maquinària Agrícola) del DARP. De moment, us informem que hi haurà el servei d'inspecció d'equips aplicadors de fitosanitaris les dates següents:

Dijous 20 i Dilluns 24 de maig

Dijous 27 i Divendres 29 de maig

Es revisaran equips adquirits fa 5 anys o més 

Tingueu en compte que, per passar aquesta inspecció, cal que les màquines estiguin prèviament registrades al ROMA a través de les oficines comarcals. 

 Per qualsevol dubte, restem a la vostra disposició.


RECORDATORI: Termini encara obert per assegurar la vostra producció de cereal i panís per a pedra i foc

Respecte la Contractació de l'Assegurança de cereal i panís, us recordem que ENCARA està OBERT el termini per assegurar la vostra producció (i també d’altres cultius) per a la PEDRA i el FOC. Només cal que ens digueu quants quilos voleu assegurar i us farem pressupost sense compromís. Els terminis de contractació són els següents:

-PEL CEREAL D'HIVERN, termini obert fins el 15 de juny de 2021
-PEL CEREAL DE PRIMAVERA, termini obert fins el 31 de juliol 2021

Per aquells que a l'hivern vàreu fer l’assegurança (Integral), podeu ampliar la producció assegurada per a pedra i foc amb una pòlissa complementària, així com assegurar les parcel·les que tingueu de cereal de regadiu. En aquest cas, el termini de contractació és el 15 de juny de 2021.

Finalment, podeu ampliar el preu d’indemnització en cas de sinistre, contractant l’assegurança MÁS VALOR (+0,05€/kg)

👉Per a més informació, podeu passar per les nostres oficines, enviar-nos un correu electrònic a maribel@coopartesa.com o bé contactar-nos al telèfon 973 400 098.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 13 de maig de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Informació de l'Impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica

En relació a aquest impost, des d'Agrocamp Artesa Corredoria d'Assegurances us informem que:

A partir del dia 16 de maig entrarem en el període d'al·legacions per modificar les dades publicades al padró provisional (atc.gencat.cat). Aquest termini s'allargarà fins el 4 de juny.

Posteriorment, a partir de l'1 de setembre, es publicarà el padró definitiu i s'iniciarà el període de pagament. Recordeu que es podrà pagar per domiciliació bancària o mitjançant la seu electrònica de l'ATC (Agència Tributària de Catalunya).

S'ha de disposar del corresponent idCAT Mòbil o altres sistemes d'identificació digital per tal de poder consultar les dades complertes del padró i fer qualsevol tràmit o gestió.  

Estem a la vostra disposició per a més informació.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 6 de maig de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


La Cooperativa d'Artesa de Segre posa en marxa dos nous serveis d'assecatge

La Cooperativa d'Artesa de Segre posa en marxa dos nous serveis d'assecatge:

- D'una banda, el servei d'assecatge de cereal d'hivern humit (ordi i blat).
Dirigit a les persones que vulguin realitzar una segona collita de panís darrere d'un cereal d'hivern. L'objectiu és sembrar el blat de moro el més aviat possible per no haver-lo d'assecar amb tanta humitat ni tenir-lo tant temps al camp.

- D'altra banda, el servei d'assecatge per a pèsols, que permetrà la seva recol·lecció amb una mica d'humitat i, per tant, més aviat del que és habitual. Es vol evitar, així, possibles pèrdues per caiguda de gra.

Com sempre, quedem a la vostra disposició per a més informació.


Article sobre els reptes de futur en la nutrició dels garrins

"La societat demana aliments sense antibiòtics i uns estàndards cada vegada més exigents de benestar animal i de sostenibilitat mediambiental". Juan Carlos González Díaz, nutròleg.

Llegeix l'article


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 29 d'abril de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Consulta la Newsletter d'aquest mes d'abril

CLICA AQUÍ