Presentació del projecte ECO Artesa a l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer

El passat divendres 18 de juny, es va dur a terme una presentació del projecte d'ECO Artesa davant de tècnics del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. L'acte, que va tenir lloc a les instal·lacions de l'Escola Agrària de Vallfogona, també va comptar amb l'assistència de l'equip directiu de la mateixa escola, de membres dels Serveis Territorials del DARP a Lleida i de la tècnica-dinamitzadora territorial en producció agroalimentària ecològica a Lleida (PAE).

El motiu és l'aposta de la Cooperativa d'Artesa de Segre també pel sector ecològic, amb diferents projectes en marxa impulsats per la societat ECO Artesa 2058. Per exemple, el cultiu de 170 ha destinades a l'alimentació humana amb diferents varietats: florence aurora, espelta, cigrons, llenties i sègol o bé l'explotació d'algunes granges d'engreix porcí ecològic. L'objectiu és assumir com a propis els reptes actuals de la societat, treballant en sostenibilitat i qualitat alimentària. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 23 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Com actuar als horts i amb plantes ornamentals quan arriba la calor?

Amb l’arribada de l’estiu i la calor, tant els horts com les plantes ornamentals arriben a la seva època de màxima esplendor. Per a què puguem collir tot allò esperat però, cal estar alerta i actuar per combatre els diferents contratemps que se’ns poden presentar. Hem d’estar atents i observar periòdicament, i en el cas de detectar quelcom anormal, identificar-ho i corregir-ho. 

Les causes poden ser de diversa naturalesa, a continuació us detallem les més habituals:

 • Insectes i àcars: de gran varietat i presència, poden provocar una afectació greu. Els podem combatre mitjançat l’aplicació de productes químics o instal·lant trampes i atraients que aconsegueixin capturarlos.
   
 • Fongs: la seva presència normalment vindrà donada per la mescla de condicions humides i temperatures temperades o càlides. Es poden tractar tant preventivament com quan detectem la seva presència.
   
 • Carències de nutrients: les carències de determinats elements, imprescindibles pel normal creixement de la planta, els notarem per les coloracions no habituals o irregulars que presentaran les seves fulles. Es poden solucionar amb l’aplicació d’un corrector que aporti l’element en concret (ferro, calci, etc.) i així es reverteixi la situació.

Per això, tinguem en compte que necessitarem:

 • Substrats i adobs: necessaris per dotar d’una bona estructura on pugui créixer la planta i alhora que tingui tots els nutrients necessaris perquè arribi al màxim del seu potencial. Poden ser tant líquids com sòlids, i de diferents mides i composicions segons les necessitats de cada espècie o en funció de les diferents èpoques de l’any.
   
 • Material auxiliar i pulveritzadors: imprescindible per poder realitzar els tractaments, de diferents mides en funció del tractament a realitzar.

Des de l’Agrocentre us animem a que quan detecteu algun problema ens consulteu per tal que us puguem orientar i oferir la millor eina per solucionar-no.

Secció Agrària


Celebració de la Junta General Ordinària de Gestió de Fems i Purins

El passat divendres 18 de juny, va tenir lloc la Junta General Ordinària de la societat Gestió de Fems i Purins, participada per la Cooperativa d'Artesa de Segre. A continuació, us podeu descarregar l'informe presentat:

CLICA AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 17 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Celler Montsec acull, aquest divendres, poemes, música i un tast de vins

Celler Montsec acollirà, demà divendres 17 de juny, a les 19h de la tarda, la presentació de dos llibres de poemes de Rosa Maria Arrazola; "Era" i "Mare Batec". L'acte comptarà amb l'acompanyament musical d'Emma Roca i un tast de vins del propi celler. Hi ha places limitades.

L'activitat s'emmarca dins del programa Biblioteques amb DO que, en el cas d'Artesa de Segre, impulsa la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot. El programa ofereix diferents propostes culturals durant l'any vinculades a un celler determinat. Celler Montsec ha estat el convidat d'enguany.

LES INSCIPCIONS S'HAN DE FER A LA BIBLIOTECA
973400754
biblioteca@artesadesegre.cat


Inici de la campanya de la sega

Aquests dies, ja s'ha donat el tret de sortida a la campanya de la sega d'enguany. Per tal de donar-vos el millor servei, des de la Cooperativa d'Artesa de Segre hem ampliat els horaris d'obertura dels nostres magatzems externs, durant el temps que duri la collita de cereals. Els podeu consultar a continuació:

MAGATZEM DE TORÀ: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM DE SUTERRANYA: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM D'ISONA: de 9:00 a 13:00h i de 15:00 a 19:00h (de dilluns a diumenge. Per altres horaris, trucar al telèfon 667583967 - Antonio)

Per qualsevol informació addicional, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 10 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article sobre la producció i l'alimentació del demà

"Un dels grans objectius per pensar ja des d’aquest moment és com mantenim la producció, preservant l’ecosistema de la manera més equilibrada possible". M. Àngels Esteve Farran, enginyera agrònoma.

Llegeix l'article

 

 

 


Celler Montsec presenta la nova anyada del "Mirapallars" al Montsec

Celler Montsec va presentar, ahir dilluns, la nova anyada del seu particular vi "Mirapallars". L'activitat, que es va dur a terme al tossal que porta el mateix nom que el vi, a la serralada del Montsec, va comptar amb l'assistència de diferents clients i l'equip del celler. La presentació va començar amb una caminada fins al Tossal del Mirapallars. Allí es va fer la cata del vi i, després, un bon esmorzar.