Obtinguda la certificació de Benestar Animal en porcí

Durant aquest mes de juny, la Cooperativa d'Artesa de Segre ha obtingut la certificació oficial de Benestar Animal Welfair en porcí. En concret, s'han certificat amb aquesta distinció 140 explotacions ramaderes porcines, 133 d'engreix i 7 de mares. L'avaluació ha anat a càrrec de l'empresa SAICA, homologada per l'IRTA i per NEIKER. Les primeres auditories internes es van iniciar el passat mes de desembre i les avaluacions s'han dut a terme durant tota la primavera.

L'obtenció d'aquesta nova certificació en Benestar Animal complementa la que ja vam obtenir la tardor del 2020 (revalidada el novembre de 2021) en explotacions ramaderes de vedells. En aquest cas, l'empresa certificadora va ser ICC, també seguint els paràmetres de l'IRTA. 

Finalment, recordem que l'any 2018, la nostra Cooperativa la ser la primera empresa a ternir tres granges de porcí ecològic certificades amb la màxima qualitat de benestar animal. L'avaluació va anar a càrrec d'ICC, seguint el model d'Interporc.


Trobada entre el Consell Rector de CoopArtesa i la Junta d'Actel

El passat 30 de maig, el Consell Rector de la Cooperativa d'Artesa va rebre la visita de la Junta d'Actel. La trobada va seguir amb un recorregut per totes les instal.lacions de la Cooperativa, inclosa la Fàbrica de Pinsos i el Celler Montsec, situats al Polígon Industrial d'Artesa.


Blog de CoopArtesa - Pagesia i ramaderia, clau de volta per a la gestió i l'equilibri territorial

"És difícil escriure quelcom quan se’t crema la terra. Avui, ens trobem davant d’un dels grans reptes que s’articula a escala global: la despoblació de les zones rurals i les seves conseqüències".

"Aquestes professions, que tantes vegades s'han posat en qüestió, poden contribuir a la regeneració i vitalització dels sòls i dels boscos, i evitar que aquests es degradin".

"Només amb preus justos, la vida al camp pot ser digna per assegurar el tan necessari relleu generacional"

LLEGIR L'ARTICLE SENCER CLICANT AQUÍ


Inici campanya de la sega 2022

Des de començaments del mes de juny, s'ha iniciat la campanya de la sega 2022. Les altes temperatures registrades durant el mes de maig i encara ara, en què ens trobem en situació de calor extrema, baixa humitat i alt risc d'incendis, han avançat una mica les tasques de recollida del cereal, respecte l'any passat. 

El sector, aquesta setmana, ha mantingut una reunió de la qual n'han transcendit un seguit de recomanacions per a tots els pagesos, abans que el Departament d'Agricultura faci un comunicat oficial amb les mesures que s'hauran d'adoptar per prevenir riscos. Aquests són els punts tractats:

  • Es tracta d’una situació extraordinària i puntual.
  • No són restriccions sinó recomanacions.
  • Limitar la recomanació d’aquestes restriccions a les zones de secà de determinades comarques més afectades per aquestes condicions (temperatura extrema i baixa humitat relativa).
  • Limitar la durada de la recomanació d’aturada de 14.00 hores a 17.00 hores.
  • Limitar la durada d’aquestes recomanacions estrictament al període extrem que va dels dies 13 de juny al 18 de juny.
  • La collita en zones pròximes a massa forestal millor realitzar-les a primera hora del matí o a darrera hora de la tarda.

D’altra banda, s’ha demanat als centres d’emmagatzematge i a les cooperatives que flexibilitzin els horaris d’obertura, almenys durant aquest període de 5 dies. Anirem actualitzant l'horari d'obertura dels nostres magatzems.

Recordeu, també, que totes les persones titulars de cosetxadores i algunes màquines més, estan obligades a complir les normes establertes pel que fa a extintors i altres mesures per apagar foc en cas de necessitat. Segons el tipus de màquina agrícola, caldrà disposar dels equips següents: 

  • Un mínim de quatre aparells de les característiques anteriors per a les recolꞏlectores.
  • Un mínim de dos extintors per a les embaladores; 
  • Com a mínim 1 extintor en el conjunt tractor més remolc o tractor més picadora de palla; i,
  • A més dels anteriors, caldrà disposar dels extintors ABC contra el foc de la màquina.

Amb les condicions meteorològiques actuals, és imprescindible que tots els vehicles duguin aquests mitjans d'extinció per a poder treballar. Si no es compleix, s'haurà d'aturar l'activitat.


Junta General Ordinària - Gestió de Fems i Purins

Una cinquantena de persones van assistir, el passat divendres 10 de juny, a la Junta General Ordinària de la societat Gestió de Fems i Purins, participada per la Cooperativa d'Artesa de Segre. L'acte va seguir amb un parell de xerrades tècniques i va cloure amb un piscolabis a la sala d'actes de la Cooperativa. Les ponències van ser:
- Què implica la designació de les noves zones vulnerables a la nostra comarca? Els productes orgànics i l'estalvi en fertilització. A càrrec del Sr. Juanjo Esquerda, tècnic del Servei de Sòls.
- Millores tècniques disponibles (MTD) a les explotacions ramaderes, ajudes Next Generation, Anàlisis de risc mediambiental en explotacions ramaderes, etc. A càrrec de la Sra. Rosa Gallart. Enginyera Agrònoma del GSP Lleida.

Podeu consultar l'informe presentat clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 9 de juny de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Celler Montsec, present a la fira TastaVins de Juneda

Celler Montsec estarà present, el proper dissabte 18 de juny, a la fira TastaVins de Juneda. El certamen començarà al matí amb un seguit de jornades tècniques i un concurs de tast a cegues i continuarà a la tarda amb la mostra i tast de 23 cellers i productes de proximitat, juntament amb diferents actuacions musicals. Hi col·labora la Diputació de Lleida, l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) i la DO Costers del Segre. 

Més informació AQUÍ


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les Assegurances de Viatge. Llegeix l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 2 de juny de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Blog de CoopArtesa - Equip d'Agrocamp Artesa Corredoria d'Assegurances

Davant l'excés d'informació (i desinformació) que caracteritza el sector de les assegurances, des d'Agrocamp treballem amb rigor i professionalitat, per cobrir les necessitats reals dels nostres clients, actuant de manera ràpida i eficaç i explicant la lletra petita, per evitar sorpreses inesperades.

Llegeix l'article sencer clicant AQUÍ