Curs de benestar animal en explotacions bovines

La sala d'actes de la Cooperativa de Segre acollirà, el propers dies 10 i 11 de març, un curs sobre benestar animal en explotacions bovines. 

NOVES DATES: 29 I 31 DE MARÇ

Consulta cartell actualitzat en aquesta mateixa secció de notícies.


Nova normativa de fitosanitaris

Us informem que ha entrat en vigor una nova normativa de fitosanitaris, des del passat 10 de novembre de 2021. Aquesta nova normativa, afecta a les empreses venedores de fitosanitaris i també a les persones que fan aplicacions d'aquests productes a tercers. 

Tant el Ministeri com el Departament d'Agricultura consideren aplicadors a tercers de fitosanitaris: qualsevol persona o empresa que faci tractaments d'aquest tipus fora de la seva pròpia explotació, és a dir, a qualsevol terra o parcel·la que no es declari a la pròpia DUN -mateix NIF o CIF (independentment del grau de consanguinitat). 

Aquestes persones tenen l'obligació de:
1️⃣ Tenir un local d'emmagatzematge de fitosaniaris d'ús professional en condicions
2️⃣ Inscriure's al ROPO com a aplicadors a tercers
3️⃣ Inscriure's al RETO (web del Ministeri, per notificar compres i aplicacions)
4️⃣ Com a mínim, un cop al mes, s'haurà d'enviar a través del RETO totes les aplicacions de fitosanitaris realitzades a tercers. 

Per a més informació sobre la normativa i la documentació, us podeu adreçar a la Secció Agrària de la Cooperativa.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 3 de febrer de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Converses - Joves Agricultors - Adrià Farré

Diuen que els joves són el futur. Ja és hora que parlin per ells mateixos. Us convidem a llegir sobre l'Adrià Farré, un jove que ha decidit desenvolupar-se professionalment a casa. 

CLICA AQUÍ


Comunicar les MTD implementades a les granges porcines de més de 120 UGM

PRORROGAT EL TERMINI FINS EL 31 DE MARÇ 
Us recordem que el proper dilluns 28 de febrer, acaba el termini perquè les granges porcines amb capacitat superior a 120 UGM (1.000 porcs d'engreix o equivalent) comuniquin les Millores Tècniques Disponibles (MTD) que han implementat a les seves explotacions. La comunicació s'ha de fer a través del GTR (Gestió Telemàtica Ramadera). 

En cas de dubtes a l'hora de cursar aquest tràmit, podeu consultar els següents enllaços o bé posar-vos en contacte amb nosaltres:


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 27 de gener de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


La Cooperativa d'Artesa de Segre acull una jornada sobre alimentació saludable i de proximitat

Les instal·lacions de la Cooperativa d’Artesa de Segre van acollir, aquest passat dimarts 25 de gener, una jornada dedicada a l’alimentació saludable i de proximitat. L’objectiu de l’activitat, organitzada pel Grup SERHS Distribució d’alimentació conjuntament amb l’ACCAC (Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya), era crear un punt de confluència d’experiències amb noves idees per avançar en l’elaboració de menús més saludables i sostenibles. La jornada va comptar amb dues parts diferenciades: un bloc de ponències i un dinar amb productes de proximitat.

Bloc de ponències
Durant el matí, es van dur a terme un seguit de xerrades per posar en context els assistents, conscienciar sobre la sostenibilitat en les cuines destinades a l’alimentació infantil i juvenil i donar a conèixer nous productes i partners amb els quals SERHS ja ha començat a treballar, amb la voluntat d’incorporar els productes de proximitat i ECO a la seva oferta comercial.

Dinar amb productes de proximitat
D’altra banda, la jornada també va contemplar un dinar que elaborà el xef Sergi de Meià (president de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica), basat en llegums i pasta alimentària feta amb cereals antics (recuperació de llavors tradicionals en camps propis i de proximitat, cultivats amb pràctiques agrícoles sostenibles). Els postres de l’àpat van anar a càrrec de Torrons i Mel Alemany, que recentment ha presentat un torró elaborat amb la seva mel i cigrons. La creació d’aquest dolç, que també ha estat obra del xef Sergi de Meià, ha estat a partir de la recreació i recuperació d’una recepta de la cuina medieval catalana.  

Tan Sergi de Meià com Torrons i Mels Alemany, presents a la Jornada, estan arrelats a la Noguera, comarca on s’ubica la Cooperativa d’Artesa de Segre. Per tant, es van unir coneixements gastronòmics i territori, potenciant la proximitat i l’alimentació saludable.


Article d'actualitat - Agrocamp Corredoria d'Assegurances

Aquesta setmana parlem de les assegurances de viatges.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 20 de gener de 2022. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


5a edició del Concurs Fotografies amb DO, organitzat per la Biblioteca d'Artesa de Segre

La Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre organitza, per cinquè any consecutiu, el Concurs Fotografies amb DO. Un concurs que destaca el món del vi en el seu conjunt, valorant especialment la seva vinculació amb les lletres, la lectura i, sobretot, amb el territori de la DO Costers del Segre, subzona d'Artesa de Segre. 

Enguany, Celler Montsec i Cooperativa d'Artesa de Segre repeteixen com a celler convidat en el programa "Lletres i vins" que engloba en la campanya "Biblioteques amb DO", duta a terme a tota la xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, durant els primers mesos de l'any. En aquest sentit, a banda del concurs de fotografia, s'aniran organitzant altres activitats vinculades a la lectura i, alhora, al món del vi. 

Us animem a participar al Vè Concurs de Fotografia amb DO que, a més a més, com l'any passat, tindrà premi!! La fotografia relacionada amb els vins i vinyes del Celler Montsec que més agradi a l'instagram de la Biblioteca, guanyarà un tast de vins en catamarà pel Congost de Montrebei.

El termini per presentar les obres ja està obert i finalitzarà el proper 18 de febrer. El lliurament de premis es farà a la biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre, el divendres 25 de febrer de 2022 i es farà públic a través de les xarxes socials.

Podeu consultar les bases del concurs clicant AQUÍ