Assegurança de la Colza

Respecte la informació enviada sobre la disponibilitat de llavor de Colza per sembrar durant aquest mes de setembre, si la pluviometria acompanya, us recordem la necessitat de contractar l’assegurança corresponent ABANS DEL 31 D’OCTUBRE. Les persones que la contractin abans del 30 de setembre però, obtindran un 5% de descompte. 

En el moment de fer l’assegurança, penseu que les dades que presenteu han de coincidir amb les especificades amb la DUN que tramiteu l’any 2022 (nom del titular, parcel·les declarades i cultiu sembrat).

Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte o consulta.


Tret de sortida a la campanya de la verema 2021

La sequera extrema que estem patint aquest any ha obligat a avançar una mica la verema. A casa nostra la vam iniciar el passat divendres 27 d'agost, recollint uns 3.000 kg per hectàrea de la varietat de raïm Sauvignon Blanc, de qualitat força bona.

A partir de la setmana vinent, seguirem veremant la resta de varietats, així que arribin al punt exacte de maduració. Començarem per la Merlot, que és la varietat que produïm en major quantitat (representa aproximadament el 45% del total de la vinya que cultivem). Després la Syrah, seguida per la Macabeu, l'Ull de llebre i la Garnatxa. Acabarem amb el Cabernet Sauvignon i el Cabernet Franc, que són les dues varietats més tardanes i que normalment collim cap a l'octubre. 

En aquests moments, comptem amb unes 45 hectàrees de vinya. La major part són varietats negres, aproximadament el 85% (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Ull de Llebre, Syrah i Garnatxa negra). La resta són varietats blanques (majoritàriament Macabeu i Sauvignon Blanc). En totes les varietats esperem rendiments baixos a causa de la sequera, tot i que als ceps hi ha una bona càrrega de raïm. 


Inspecció d'equips d'aplicació de fitosanitaris a Artesa de Segre i comarca

Us recordem l'obligació de registre i inspecció d'equips d'aplicació de fitosanitaris, vigent des del 2011. Els agents rurals, de cara l'any vinent, intensificaran els controls entre tots els equips inscrits al ROMA (Registre Oficial de Maquinària Agrícola) del DARP. De moment, us informem que hi haurà el servei d'inspecció d'equips aplicadors de fitosanitaris les dates següents:

  • Baronia de Rialb, Oliola, Ponts i Tiurana

Dijous 9 de setembre

  • Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Camarasa, Cubells, Foradada i Vilanova de Meià

Dimarts 14 de setembre

Es revisaran equips adquirits fa 5 anys o més 

Des de la Cooperativa, podem fer-vos nosaltres la gestió de demanar hora. Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte.


Nou servei d'anàlisi dels sòls abans de sembrar

Us informem que enguany, abans de sembrar, socis i clients teniu la possibilitat de realitzar un anàlisi dels sòls de manera gratuïta. Això és possible gràcies a la col·laboració amb l’empresa de fertilitzants TimacAgro. 

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Departament d’Agrària de la Cooperativa d’Artesa de Segre.  

 


Article sobre salut animal i medicació

La salut actual (humana, animal i mediambiental) posa en qüestió l'ús excessiu de la medicació. Quines conseqüències ha tingut aquesta utilització en excès? Com hem d'actuar a partir d'ara?

Per llegir tot l'article, clica AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 12 d'agost de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Tràmits a realitzar abans d'acabar l'any per a explotacions agrícoles i ramaderes

Us fem recordatori dels tràmits que explotacions agrícoles i ramaderes heu de realitzar aquests propers mesos, abans de finalitzar l’any 2021:

- Assessorament en fertilització 
(tenir en compte els requesits a les noves Zones Vulnerables)
- Llibre de gestió de les dejeccions ramaderes i dels fertilitzants nitrogenats
- DAN 
(presentar de l'1 d'octubre de 2021 al 20 de gener de 2022)
- Balanç de Nitrogen en Granja (presentar de l'1 d'octubre al 31 de desembre de 2021)
- Llibre de tractaments fitosanitaris (imprescindible per tramitar la DUN)

Consulteu detalladament la informació de tots els tràmits requerits clicant AQUÍ


Article d'actualitat - Departament d'Assessoria d'Agrocamp Artesa

Aquesta setmana parlem de la modificació a la limitació dels pagaments en efectiu.

Llegiu tot l'article clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 5 d'agost de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article sobre el nou model de gestió de les dejeccions ramaderes

La gestió de les dejeccions ramaderes s'ha convertit en una qüestió fonamental per a les explotacions agropecuàries. Coneixeu la normativa vigent que la regula?

Llegeix l'article