Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 15 de juliol de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


La Cooperativa d'Artesa de Segre inicia un procés de revisió interna a les seves granges

La Cooperativa d'Artesa de Segre ha iniciat, aquest mes de juliol, un procés de revisió interna a les seves granges. L'objectiu és assumir tots els requisits que es demanden a les enquestes de bioseguretat (sobre senyalització, desinfecció, controls...). En paral·lel, també s'està revisant que les explotacions tinguin al dia la totalitat dels registres requerits per l'administració, així com la documentació necessària per valorar si s'ha d'actuar per evitar la caudofàgia (mossegar les cues). La intenció de la Cooperativa, a mitjà termini, és preparar aquestes granges per a l'obtenció de la certificació de benestar animal. 

Properament, s'oferirà aquest servei de revisió interna a tots els socis de l'entitat.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 8 de juliol de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


COMUNICAT COOPERATIVA D'ARTESA DE SEGRE

Direcció de la Cooperativa d'Artesa de Segre

Volem agrair a socis, treballadors, proveïdors, empreses locals, particulars i entitats bancàries tots els missatges de suport que hem rebut. El vostre acompanyament ens dóna forces i energies per seguir treballant en el projecte cooperatiu que tenim en marxa i que anem construïnt entre tots i totes, dia rere dia, amb esforç i compromís.

Aprofitem per traslladar-vos també un missatge de tranquil·litat, després de les darreres notícies publicades en alguns mitjans de comunicació. L'activitat de la Cooperativa d'Artesa de Segre continua amb normalitat en totes les seves seccions. 

Sabeu que estem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals o passar per les nostres oficines.


La campanya de recollida de cereals, a bon ritme

A mitjans de juny vam iniciar una nova campanya de collita de cereals a la Cooperativa d'Artesa de Segre. En aquests moments, tots els nostres magatzems de recollida estan treballant a bon ritme. La sega encara no està finalitzada i, per tant, l'activitat s'allargarà encara ben entrat el mes de juliol. Us recordem els horaris d'obertura dels nostres magatzems externs durant aquests dies:

MAGATZEM DE TORÀ: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM DE SUTERRANYA: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM D'ISONA: de 9:00 a 13:00h i de 15:00 a 19:00h (de dilluns a diumenge. Per altres horaris, trucar al telèfon 667583967 - Antonio)

Per qualsevol informació addicional, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals. 


Presentació del projecte ECO Artesa a l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer

El passat divendres 18 de juny, es va dur a terme una presentació del projecte d'ECO Artesa davant de tècnics del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. L'acte, que va tenir lloc a les instal·lacions de l'Escola Agrària de Vallfogona, també va comptar amb l'assistència de l'equip directiu de la mateixa escola, de membres dels Serveis Territorials del DARP a Lleida i de la tècnica-dinamitzadora territorial en producció agroalimentària ecològica a Lleida (PAE).

El motiu és l'aposta de la Cooperativa d'Artesa de Segre també pel sector ecològic, amb diferents projectes en marxa impulsats per la societat ECO Artesa 2058. Per exemple, el cultiu de 170 ha destinades a l'alimentació humana amb diferents varietats: florence aurora, espelta, cigrons, llenties i sègol o bé l'explotació d'algunes granges d'engreix porcí ecològic. L'objectiu és assumir com a propis els reptes actuals de la societat, treballant en sostenibilitat i qualitat alimentària. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 23 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Com actuar als horts i amb plantes ornamentals quan arriba la calor?

Amb l’arribada de l’estiu i la calor, tant els horts com les plantes ornamentals arriben a la seva època de màxima esplendor. Per a què puguem collir tot allò esperat però, cal estar alerta i actuar per combatre els diferents contratemps que se’ns poden presentar. Hem d’estar atents i observar periòdicament, i en el cas de detectar quelcom anormal, identificar-ho i corregir-ho. 

Les causes poden ser de diversa naturalesa, a continuació us detallem les més habituals:

 • Insectes i àcars: de gran varietat i presència, poden provocar una afectació greu. Els podem combatre mitjançat l’aplicació de productes químics o instal·lant trampes i atraients que aconsegueixin capturarlos.
   
 • Fongs: la seva presència normalment vindrà donada per la mescla de condicions humides i temperatures temperades o càlides. Es poden tractar tant preventivament com quan detectem la seva presència.
   
 • Carències de nutrients: les carències de determinats elements, imprescindibles pel normal creixement de la planta, els notarem per les coloracions no habituals o irregulars que presentaran les seves fulles. Es poden solucionar amb l’aplicació d’un corrector que aporti l’element en concret (ferro, calci, etc.) i així es reverteixi la situació.

Per això, tinguem en compte que necessitarem:

 • Substrats i adobs: necessaris per dotar d’una bona estructura on pugui créixer la planta i alhora que tingui tots els nutrients necessaris perquè arribi al màxim del seu potencial. Poden ser tant líquids com sòlids, i de diferents mides i composicions segons les necessitats de cada espècie o en funció de les diferents èpoques de l’any.
   
 • Material auxiliar i pulveritzadors: imprescindible per poder realitzar els tractaments, de diferents mides en funció del tractament a realitzar.

Des de l’Agrocentre us animem a que quan detecteu algun problema ens consulteu per tal que us puguem orientar i oferir la millor eina per solucionar-no.

Secció Agrària


Celebració de la Junta General Ordinària de Gestió de Fems i Purins

El passat divendres 18 de juny, va tenir lloc la Junta General Ordinària de la societat Gestió de Fems i Purins, participada per la Cooperativa d'Artesa de Segre. A continuació, us podeu descarregar l'informe presentat:

CLICA AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 17 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí