Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 17 de desembre de 2020 

Consulta els preus del sector porcí


Celler Montsec i la revista La Palanca entreguen els premis Espinjolador de l'any

Celler Montsec  i la revista local La Palanca han fet entrega, per segon any consecutiu, dels premis Espinjolador de l’any. Un guardó que premia, en quatre categories, personalitats o entitats que han destacat al llarg de l’any, en aquest cas del 2020. Han de ser persones vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi.

EI guardó rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp.

En aquesta segona edició, els guanyadors han estat els següents:

Categoria individual: Consellera de Cultura, Àngels Ponsa i Roca. Premiada per la seva trajectòria social i política al servei del país, que l’ha portada a ser nomenada recentment consellera de Cultura a la Generalitat de Catalunya.

Categoria col·lectiva: CENG Artesa de Segre, Club de bàsquet. Premiat per la celebració del seu 40è aniversari durant la temporada 2019-2020 i per haver contribuït a inculcar les valors propis de l’esport a molts infants i joves.

Categoria d’honor: Antoni Borrell Pujol, pintor i escultor. Premiat per ser un artista plàstic molt complet i polifacètic i per la seva contribució a la dinamització cultural del nostre territori.

Categoria Cooperatiu: Antoni Amigó i Pons, viticultor. Premiat per ser el soci viticultor més antic de la Cooperativa d’Artesa de Segre i per haver contribuït a la recuperació del conreu de la vinya al nostre territori.

Els premis Espinjolador de l’any s’emmarquen en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, una festa que va impulsar Celler Montsec l’any passat per primera vegada, amb l’objectiu de posar en valor el vi que es produeix en aquesta zona. Alhora, crear sinergies positives i fer de nexe d’unió entre productors locals, artesans, restauradors, elaboradors de proximitat...etc.

En aquest sentit, també es va crear el sorteig de la Bota d’Or, una bota de vi novell de 125 litres, sortejada entre totes les entitats socials i esportives del municipi d’Artesa de Segre. El 2n i el 3r premi s’emporten un lot de vi del Celler Montsec.

Els afortunats d’enguany d’aquest sorteig de caire més local han estat:

- 1r premi: Càritas Parroquial d’Artesa de Segre

- 2n premi: Associació d’Amics Font Freda de Montargull

- 3r premi: Grup Cultural i Recreatiu d’Alentorn

Malauradament, la festa no s’ha pogut dur a terme aquest 2020 per les restriccions sanitàries. De tota manera, sí que s’ha mantingut l’entrega dels premis Espinjolador de l’any i el sorteig de la Bota d’Or, per tal de donar-los continuïtat, i que s’ha fet de manera individual per a cada guanyador. Esperem que l’any vinent puguem tornar a celebrar una nova edició de l’Espinjola’t amb normalitat. Els premis Espinjolador de l’any i el sorteig de la Bota d’Or compten, també, amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.


Visita del grup de batxillerat tecnològic de l'INS Els Planells

Aquest matí, hem rebut el grup de batxillerat tecnològic de l'INS Els Planells d'Artesa de Segre. Acompanyats pel director d'operacions de la Cooperativa d'Artesa, Moisès Palau, han visitat l'assecador de cereals i part  de la fàbrica de pinsos, ambdues instal·lacions situades al complex del Polígon Industrial el Pla. Molt contents de rebre alumnes amb ganes d'aprendre!


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 10 de desembre de 2020

Consulta els preus del sector porcí


Sessió pràctica de diagnòstic de pneumonies a través d'ecografia en vedells

Els veterinaris de la Cooperativa van assistir, aquest passat divendres, a una sessió pràctica de diagnòstic de pneumonies a través d’ecografia en vedells. Es tracta d’un procediment molt útil per detectar de manera precoç les neumonies en vedells lactants i poder fer els tractaments terapèutics adequats. La sessió va estar organitzada pels laboratoris Boehringer, en col·laboració amb la distribuïdora farmacèutica Lleidam i forma part de l'aposta en formació que la Cooperativa d'Artesa impulsa per tal de fomentar el benestar animal.


Instal·lació de 20 micrositges a la Fàbrica de pinsos

Una altra de les millores que s'han executat durant aquest 2020 ha estat la instal.lació de 20 micrositges a la fàbrica de pinsos. L'ingredient principal del pinso és el cereal, però existeixen altres productes essencials que complementen les fòrmules i que s'afegeixen en quantitats molt més petites. Aquesta nova instal·lació permet la microdosificació, és a dir, aplicar aquests productes essencials que complementen el cereal (correctors, additius o premescles medicamentoses), de manera molt més precisa.


Estrenem newsletter!

Des de la Cooperativa d'Artesa de Segre posem en marxa una nova eina de comunicació; un butlletí electrònic que s'anirà publicant periòdicament amb la informació més destacada de l'entitat (notícies, avisos, activitats...). Esperem que sigui del vostre interès!

Consultar newsletter


Dubtes cens agrari 2020

Dubtes cens agrari 2020


Article sobre la salut animal

"Cal posar en valor la salut animal". Joan Potrony, veterinari responsable de la secció ramadera.

Llegeix l'article


La Cooperativa d'Artesa participa al Congrés anual de FEDNA

La secció de nutrició animal de la Cooperativa va participar, la setmana passada, al Congrés que organitza cada novembre FEDNA, la Fundación Española para el Desarrollo de la Alimentación Animal. Enguany, tot i que ha estat de manera telemàtica, també s'han dut a terme ponències i taules rodones sobre els principals avenços en aquest camp. Es tracta d'un veritable punt de trobada anual per a la gran majoria de nutricionistes i empreses del sector de l'alimentació animal.