Celler Montsec acull, aquest divendres, poemes, música i un tast de vins

Celler Montsec acollirà, demà divendres 17 de juny, a les 19h de la tarda, la presentació de dos llibres de poemes de Rosa Maria Arrazola; "Era" i "Mare Batec". L'acte comptarà amb l'acompanyament musical d'Emma Roca i un tast de vins del propi celler. Hi ha places limitades.

L'activitat s'emmarca dins del programa Biblioteques amb DO que, en el cas d'Artesa de Segre, impulsa la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot. El programa ofereix diferents propostes culturals durant l'any vinculades a un celler determinat. Celler Montsec ha estat el convidat d'enguany.

LES INSCIPCIONS S'HAN DE FER A LA BIBLIOTECA
973400754
biblioteca@artesadesegre.cat


Inici de la campanya de la sega

Aquests dies, ja s'ha donat el tret de sortida a la campanya de la sega d'enguany. Per tal de donar-vos el millor servei, des de la Cooperativa d'Artesa de Segre hem ampliat els horaris d'obertura dels nostres magatzems externs, durant el temps que duri la collita de cereals. Els podeu consultar a continuació:

MAGATZEM DE TORÀ: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM DE SUTERRANYA: de 9:00h a 21:00h (de dilluns a diumenge)

MAGATZEM D'ISONA: de 9:00 a 13:00h i de 15:00 a 19:00h (de dilluns a diumenge. Per altres horaris, trucar al telèfon 667583967 - Antonio)

Per qualsevol informació addicional, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través dels canals habituals. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 10 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Article sobre la producció i l'alimentació del demà

"Un dels grans objectius per pensar ja des d’aquest moment és com mantenim la producció, preservant l’ecosistema de la manera més equilibrada possible". M. Àngels Esteve Farran, enginyera agrònoma.

Llegeix l'article

 

 

 


Celler Montsec presenta la nova anyada del "Mirapallars" al Montsec

Celler Montsec va presentar, ahir dilluns, la nova anyada del seu particular vi "Mirapallars". L'activitat, que es va dur a terme al tossal que porta el mateix nom que el vi, a la serralada del Montsec, va comptar amb l'assistència de diferents clients i l'equip del celler. La presentació va començar amb una caminada fins al Tossal del Mirapallars. Allí es va fer la cata del vi i, després, un bon esmorzar.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 3 de juny de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Cooperativa d'Artesa de Segre participa en un programa de formació per a veterinaris de l'administració pública

La Cooperativa d'Artesa de Segre va participar, aquest passat dimecres, en un programa de formació i actualització per a veterinaris de l'administració pública, vehiculat a través del Servei de Prevenció en Salut Animal. Aquest òrgan forma part de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya. 

El curs, enfocat en la gestió d'alertes sanitàries als sectors boví, porcí i avícola, constava de dues jornades, una de teòrica (que va comptar amb la col·laboració del CRESA, Centre de Recerca en Salut Animal) i una altra de pràctica. En els casos pràctics, es van visitar diferents explotacions ramaderes. 

Així, pel que fa al sector porcí, la sessió pràctica es va dur a terme en una de les granges que gestiona la Cooperativa d'Artesa de Segre i Vicent Carbó, que forma part de l'equip veterinari de la casa, també va exercir com a professor. Durant la sessió, entre altres, es va treballar la presa de mostres, la manera de confirmar una malaltia i el tracte de la bioseguretat a les granges. Posterioment, tots els alumnes van posar en comú les conclusions i valoracions extretes de la formació. L'activitat ha estat molt ben valorada per totes les parts.


Magatzem de recollida de cereals a Suterranya

A banda dels magatzems d'Isona i Torà, la Cooperativa d'Artesa de Segre gestiona un tercer punt de recollida de cereals, situat a Suterranya (Pallars Jussà). En aquest centre també hi ha venta de productes fitosanitaris i adobs i, a més a més, servei d'assessorament a càrrec d'un enginyer agrònom, tres cops la setmana. Podeu contactar amb Suterranya a través del correu electrònic suterranya@coopartesa.com o bé al telèfon 973 296 368.


PLAN RENOVE per a maquinària agrícola

Informem que a partir del proper 15 de juny s'inicia el període per adherir-se al PLAN RENOVE de maquinària agrícola, impulsat pel Ministerio de Agricultura. El termini s'allargarà fins el 15 de setembre.

Abans de sol·licitar l'ajut, cal haver comprat la nova màquina i haver-la registrat al ROMA (Registre Oficial de Maquinària Agrícola) gestionat pel DARP. Aquests dos tràmits es poden cursar a partir de demà, 2 de juny, i fins el 15 de setembre.

Consulta tota la informació clicant AQUÍ


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 27 de maig de 2021.

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí