Assessorament en fertilització i llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats

Des de fa un temps, El DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya), obliga a disposar d'un assessorament en fertilització en determinades explotacions agrícoles. Pots consultar els supòsits establerts per determinar si la teva explotació requereix aquest assessorament al següent enllaç: bit.ly/assessoramentfertilització
En aquest sentit, us informem que des de la Cooperativa d'Artesa de Segre comptem amb un equip de tècnics acreditats pel DARP que poden dur a terme aquest assessorament en fertilització.                        

D'altra banda, us recordem que per tramitar diferents ajudes agràries, cal tenir al dia el llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats (tant els minerals com els orgànics). Des de la Cooperativa us podem ajudar en l'elaboració d'aquest document o assessorar en cas de dubtes. 

Finalment, comunicar-vos que als diferents centres d'Artesa de Segre, Isona, Suterranya i Torà podeu trobar els productes habituals per nodrir els vostres camps, així com també productes d'alliberació lenta. 

Estem al vostre servei.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 4 de febrer de 2021

Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Declaració Anual Obligatòria del Cens de les explotacions ramaderes

Us recordem que el proper 28 de febrer finalitza el termini per presentar la Declaració Anual Obligatòria del Cens de les explotacions ramaderes.

Per espècie animal:
- Porcí: Número d'animals presents a l'explotació a data del 31 de desembre de 2020
- Oví i cabrum: Número d'animals presents a l'explotació a data de l'1 de gener de 2021
- Aviram: Número d'animals presents a l'explotació a data del 31 de desembre de 2020
- Apícola: Cens de les arnes a data del 31 de desembre de 2020

Atès que aquest 2021 és el primer any en què aquesta declaració s'haurà de realitzar obligatòriament de forma telemàtica, mitjançant el Sistema de Gestió Telemàtica Ramadera (GTR), podeu adreçar-vos a la Cooperativa d'Artesa de Segre on us facilitarem tota la informació per cursar el tràmit o bé també us el podem gestionar nosaltres directament.

Tingueu en compte que hi ha ajuts agraris i ramaders que estan supeditats a tenir aquest tràmit al corrent.


Aquest mes de febrer s'inicia la campanya de protecció dels cultius

Aquest mes de febrer s'inicia la campanya de protecció dels cultius. En aquest sentit, us informem que des de la Cooperativa d'Artesa de Segre disposem de tècnics de camp que es poden desplaçar a les explotacions agrícoles, oferint així un assessorament personalitzat per a cada una d'elles. D'altra banda, també us podem realitzar el llibre anual de fitosanitaris (quadern d'explotació). És obligatori tenir-lo i guardar les factures dels darrers 5 anys, ja que en cas d'inspecció us els poden requerir. Recordeu també que a l'Agrocentre d'Artesa de Segre, Isona, Suterranya i Torà podeu adquirir tots els productes necessaris per protegir els vostres cultius! 

Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres al següent correu electrònic: angels@coopartesa.com


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 28 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí  


El 16 de febrer finalitza el termini per presentar el Balanç de Nitrogen en Granja (BNG)

Us recordem que el termini per presentar el Balanç de Nitrogen en Granja (BNG) referent a les explotacions ramaderes porcines finalitza el proper 16 de febrer de 2021. Recordeu que la manera de calcular la producció real de nitrogen ha canviat respecte l'any anterior. 

Trobareu més informació clicant aquest enllaç

 


Agrocentre i magatzem de recollida de cereals de Torà

La Cooperativa d'Artesa de Segre gestiona 3 magatzems de recollida de cereals fora del municipi. Un d'ells està situat a la població de Torà, a la Segarra. Aquestes instal·lacions emmagatzemen cereals convencionals i ecològics i també compten amb un Agrocentre que diposa dels vins del Celler del Montsec, així com d'altres productes de proximitat, agrícoles, ramaders i fitosanitaris. Podeu contactar amb el centre de Torà a través del correu electrònic tora@coopartesa.com.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 21 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí  


La Cooperativa d'Artesa obté dues certificacions de benestar animal

Recentment, la Cooperativa d'Artesa de Segre ha obtingut dues certificacions en l'àmbit de benestar animal. D'una banda, per les explotacions de porcí ecològic, que han estat les primeres de tot l'Estat Espanyol a certificar-se en la categoria de màxim benestar. Així ens ho ha comunicat l'empresa que ha tramitat l'expedient, que és ICC (Instituto Comunitario de Certificació SL). Aquesta empresa ha utilitzat el model d'Interporc per acreditar el màxim benestar en una granja de mares i dues d'engreix.

D'altra banda, també hem rebut la certificació Benestar Welfair animal en vedells, realitzada també per l'empresa ICC, utilitzant el model Welfair de l'Irta (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària). En aquest cas, s'han certificat 13 explotacions i uns 2.000 vedells.

La voluntat de la Cooperativa d'Artesa, per aquest any, és posar en marxa també la certificació de benestar en porcí convencional, així com completar la certificació en totes les granges de porc ecològic i vedells que gestionem, mostrant així el nostre compromís amb el benestar animal i la producció sostenible en totes les nostres explotacions.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dijous, 14 de gener de 2021

Consulta els preus del sector porcí