Renovem el manteniment del certificat oficial de benestar animal en vedells

Aquesta setmana, hem obtingut el certificat oficial de benestar animal en vedells. Les auditories externes van concloure el passat mes de setembre. Treballem per la producció sostenible i respectuosa amb els animals.

Pel que fa a les explotacions porcines, seguim fent autocontrols interns i auditories externes per obtenir el manteniment del certificat al 2024. També hem ampliat el certificat oficial 2023 que vam obtenir el passat mes de juliol en 20 granges d'engreix i 4 de mares. Actualment, en la gestió i manteniment del segell de benestar animal treballem amb 219 explotacions d'engreix i 48 de mares.


Balanç campanya de la verema 2023

La verema d'aquest any ha estat marcada per la baixa producció; no s'ha arribat ni a un 20% de la mitjana d'una verema habitual. El raïm s'ha collit molt magre i amb poc suc, amb rendiments d'extracció de menys del 50% (habitualment està a l'entorn del 70-75%). Per altra banda, s'han deixat de collir unes quantes vinyes, a causa de les darreres gelades de l'abril i la sequera posterior. El fred i la sequera persistent dels darrers anys han causat la mort de molts ceps i, per això, durant aquest proper hivern, s'haurà d'arrencar més d'una vinya, ja que el conreu d'aquestes parcel·les serà inviable econòmicament.

La nota positiva ha estat la qualitat del raïm que ha arribat al celler; amb un bon estat sanitari i amb paràmetres òptims de sucres, acidesa, matèria colorant, antocians i polifenols.


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 2 de novembre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Consulta la Newsletter d'aquest mes de novembre

Consulta la tercera Newsletter de l'any clicant AQUÍ


Agroseguro: balanç assegurança per danys a la vinya

La vinya també ha patit les conseqüències de la sequera persistent, especialment a Catalunya i, en concret, a la nostra zona. A nivell espanyol, per cobertura amb l'Agroseguro, s'han reclamant més de 20.000 hectàrees. Això significa 1 de cada 2 hectàrees assegurades. Els sinistres han estat també per altres causes climatològiques com ara les gelades o la pedra. A casa nostra, els pèrits van passar a principis de setembre, en alguns casos endarrerint la verema que, un any més, va començar abans d'hora.

Per la nostra part, Agrocamp Artesa va tramitar 8 assegurances per danys de vida i, d'aquestes, 5 expedients per sinistre. L'import total percebut pels nostres clients és de 22.251.31€.
 


Participem a la XXV Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs

El passat dijous 19 d'octubre, des de la secció ramadera, vam assistir i col·laborar amb la XXV Jornada Tècnica de Boví de Carn a Alcarràs. La sostenibilitat, el canvi climàtic i l'ECOGAN van ser els temes centrals d'enguany. Agraïm a l'organització la realització d'aquesta trobada. Espais com aquest són necessaris per a l'intercanvi de coneixements. 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 19 d'octubre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí


Agroseguro: Assegurança conreus herbacis en secà i regadiu

Us informem que ja està obert el període per contractar l'assegurança de rendiment d'herbacis en SECÀ i en REGADIU amb cobertura per mals de fauna. Els terminis per contractar són els següents:

  • Oleaginoses (colza i camelina): 31/10/23
  • Cereal d'hivern: 20/12/23
  • Cereal d'hivern en regadiu amb cobertura de fauna silvestre: 20/12/23
  • Cereal d'hivern en regadiu sense cobertura de fauna: 15/06/24

D'altra banda, s'aplicarà un 5% de bonificació a totes les persones que renovin pòlissa de cereal de secà, abans de la data indicada a continuació:

  • Cereals d’hivern, lleguminoses i oleaginoses (càrtam, gira-sol i lli): 15/11/23

Estem a la vostra disposició per tramitar qualsevol pòlissa o facilitar-vos més informació.


Activitat Setmana BIO: Conversió a la producció ecològica

Ja estem immersos en la Setmana Bio! Des de la Cooperativa d'Artesa i, en concret, des de l'àrea de producció ecològica, participarem a la jornada tècnica "Conversió a la producció ecològica", que tindrà lloc aquest dijous 19 d'ocubre, a partir de les 11h, a l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer. El responsable de producció ecològica de la Cooperativa, Roger Berengueres, oferirà la xerrada "Conversió a tots els nivells de la cadena alimentària: producció de cultius extensius, producció ramadera, fàbrica de pinso i elaboració de producte per a consum humà". Les inscripcions encara estan obertes!

Per consultar tot el programa i efectuar la inscripció clica AQUÍ

 


Preus a Mercolleida del sector porcí

Llotja de Mercolleida: Dimecres, 11 d'octubre de 2023. Consulta els preus del sector porcí clicant aquí